La dieta a l’estiu: com es pot mantindre?
Et donem tots els consells per a cuidar l’alimentació i mantindre la línia a l’estiu a través d’una alimentació saludable i equilibrada.
hui mengem
Compartix
Com pots cuidar l’alimentació a l’estiu
El bon temps i les ganes de compartir i aprofitar els dies al màxim fa que siga més difícil mantindre una alimentació saludable. La rutina canvia i passem més temps fora de casa, i això comporta dinar o sopar fora. Tanmateix, és possible mantindre els bons hàbits o millorar-los si seguim alguns consells.
- Menjar cinc vegades al dia. En estos casos és millor fer cinc menjades al dia que no siguen pesades que menjar en excés menys vegades.
- Evitar menjars abundants. Les salses i els plats de cullera, entre d’altres, és millor deixar-los per a l’hivern.
- Hidratació. Durant l’estiu l’organisme perd molta aigua, per això és important augmentar el consum de líquids en esta època de l’any. Beu dos litres d’aigua al dia, així com llimonades o refrescos que no tinguen sucre.
- Fruites i verdures. Estos aliments també contenen molta aigua, minerals, fibra i vitamines, fet que afavorix la digestió. El consum d’aliments nutritius però no pesats és el més recomanable a l’estiu.
- La manera de cuinar. La manera com cuinem els aliments és molt important. En este cas, cuinar-los poc (a la planxa, al vapor, salses lleugeres…) pot ajudar-nos a mantindre una dieta equilibrada i saludable.
- Hidrats de carboni i peix. Durant l’estiu és important consumir aliments que aporten energia. A més, si hem de triar entre carn o peix, este últim conté més aigua, i això ajudarà a la digestió i que no ens sentim tan plens.
- Es pot menjar fora de casa. A l’estiu és inevitable eixir a dinar o a sopar fora. Aprendre a seleccionar el que demanes és clau per a evitar excessos cada vegada que ixes.
Tria el menjar sa: algunes receptes que poden ajudar-te
Ensalada d’estiu
Ingredients (3 persones):
- 400 g de creïlles noves llavades
- 1 ceba tendra
- 3 tomaques pera
- 1 pimentó verd italià
- 1 pimentó roig italià
- 2 ous
- 1 llanda de tonyina o bonítol
- 15 olives verdes sense pinyol
- 60 ml d’oli d’oliva verge extra
- 15 ml de vinagre de xerés
- Una cullerada de suc de llima
- Pebre negre
- Sal
- Julivert al gust
Preparació | 30 minuts
- Bull les creïlles amb els ous rentats i trau els ous quan passen 10 minuts. Continua la cocció de les creïlles i, abans de traure-les, punxa-les per a comprovar que estan al punt.
- Escorre les creïlles i deixa que es refreden perquè es puguen pelar.
- Talla els pimentons a quadrats menuts o a tires i lleva’ls les llavors.
- Pica la ceba tendra ben fina juntament amb les tomaques.
- Mescla tots els ingredients en una font i afig les olives tallades per la meitat, les creïlles, sal i pebre i mescla-ho sense por.
- Per a la vinagreta, emulsiona l’oli amb el vinagre, la llima i salpebra-ho.
- Repartix la tonyina o el bonítol per damunt de la font, afig-li els ous pelats i tallats, acaba d’adobar l’ensalada i disfruta d’esta recepta tan fresca i apetible.
Salmorejo cordovés
Ingredients (4 persones):
- 1 kg de tomaca pera
- 200 g de pa
- 150 ml d’oli d’oliva verge extra
- 1 all
- Ou dur
- Trossets de pernil
- Sal al gust
Preparació | 25 minuts
- En primer lloc, renta les tomaques, lleva’ls el peçó verd i tritura-les sense pelar.
- Col·loca el pa trossejat en un bol, cobrix-lo amb el puré de tomaca i deixa-ho 10 minuts.
- Bulls els ous durs per a la guarnició.
- Incorpora al bol l’all pelat i tritura-ho bé. Afig l’oli d’oliva verge extra i continua triturant-ho tot amb paciència fins que el salmorejo tinga un color ataronjat, siga uniforme i estiga compacte.
- Deixa’l que repose i, quan el servisques en els plats, afig l’ou dur i el pernil tallat per damunt al gust.