La dieta a l’estiu: com es pot mantindre?

Et donem tots els consells per a cuidar l’alimentació i mantindre la línia a l’estiu a través d’una alimentació saludable i equilibrada.

hui mengem

Compartix

Com pots cuidar l’alimentació a l’estiu

El bon temps i les ganes de compartir i aprofitar els dies al màxim fa que siga més difícil mantindre una alimentació saludable. La rutina canvia i passem més temps fora de casa, i això comporta dinar o sopar fora. Tanmateix, és possible mantindre els bons hàbits o millorar-los si seguim alguns consells.

  1. Menjar cinc vegades al dia. En estos casos és millor fer cinc menjades al dia que no siguen pesades que menjar en excés menys vegades.
  2. Evitar menjars abundants. Les salses i els plats de cullera, entre d’altres, és millor deixar-los per a l’hivern.
  3. Hidratació. Durant l’estiu l’organisme perd molta aigua, per això és important augmentar el consum de líquids en esta època de l’any. Beu dos litres d’aigua al dia, així com llimonades o refrescos que no tinguen sucre.
  4. Fruites i verdures. Estos aliments també contenen molta aigua, minerals, fibra i vitamines, fet que afavorix la digestió. El consum d’aliments nutritius però no pesats és el més recomanable a l’estiu.
  5. La manera de cuinar. La manera com cuinem els aliments és molt important. En este cas, cuinar-los poc (a la planxa, al vapor, salses lleugeres…) pot ajudar-nos a mantindre una dieta equilibrada i saludable.
  6. Hidrats de carboni i peix. Durant l’estiu és important consumir aliments que aporten energia. A més, si hem de triar entre carn o peix, este últim conté més aigua, i això ajudarà a la digestió i que no ens sentim tan plens.
  7. Es pot menjar fora de casa. A l’estiu és inevitable eixir a dinar o a sopar fora. Aprendre a seleccionar el que demanes és clau per a evitar excessos cada vegada que ixes.

Tria el menjar sa: algunes receptes que poden ajudar-te

Ensalada d’estiu

Ingredients (3 persones):

  • 400 g de creïlles noves llavades
  • 1 ceba tendra
  • 3 tomaques pera
  • 1 pimentó verd italià
  • 1 pimentó roig italià
  • 2 ous
  • 1 llanda de tonyina o bonítol
  • 15 olives verdes sense pinyol
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 15 ml de vinagre de xerés
  • Una cullerada de suc de llima
  • Pebre negre
  • Sal
  • Julivert al gust

Preparació | 30 minuts

  1. Bull les creïlles amb els ous rentats i trau els ous quan passen 10 minuts. Continua la cocció de les creïlles i, abans de traure-les, punxa-les per a comprovar que estan al punt.
  2. Escorre les creïlles i deixa que es refreden perquè es puguen pelar.
  3. Talla els pimentons a quadrats menuts o a tires i lleva’ls les llavors.
  4. Pica la ceba tendra ben fina juntament amb les tomaques.
  5. Mescla tots els ingredients en una font i afig les olives tallades per la meitat, les creïlles, sal i pebre i mescla-ho sense por.
  6. Per a la vinagreta, emulsiona l’oli amb el vinagre, la llima i salpebra-ho.
  7. Repartix la tonyina o el bonítol per damunt de la font, afig-li els ous pelats i tallats, acaba d’adobar l’ensalada i disfruta d’esta recepta tan fresca i apetible.

Salmorejo cordovés

Ingredients (4 persones):

  • 1 kg de tomaca pera
  • 200 g de pa
  • 150 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 all
  • Ou dur
  • Trossets de pernil
  • Sal al gust

Preparació | 25 minuts

  1. En primer lloc, renta les tomaques, lleva’ls el peçó verd i tritura-les sense pelar.
  2. Col·loca el pa trossejat en un bol, cobrix-lo amb el puré de tomaca i deixa-ho 10 minuts.
  3. Bulls els ous durs per a la guarnició.
  4. Incorpora al bol l’all pelat i tritura-ho bé. Afig l’oli d’oliva verge extra i continua triturant-ho tot amb paciència fins que el salmorejo tinga un color ataronjat, siga uniforme i estiga compacte.
  5. Deixa’l que repose i, quan el servisques en els plats, afig l’ou dur i el pernil tallat per damunt al gust.