2 ensalades d’estiu
Una ensalada fresqueta és el plat que més abellix en esta època, tant per amenjar-se-la en la platja com en casa. Et portem 2 receptes d’ensalades d’estiu
hui mengem
Compartix
La calor de l’estiu incita a menjar plats frescos, fruita, granissats, gelats, ensalades… Sempre solem recórrer a la clàssica ensalada de pasta, però n’hi ha moltes més!
Amb l’arribada d’estes dates veiem que en els bars se sol servir un dels plats estrela del mes d’agost: l’ensalada d’estiu. Són plats molt senzills amb una elaboració que resulta molt ràpida, ja que els ingredients només es couen i es mesclen. N’hi ha diverses versions, però l’ensalada de creïlles d’estiu és la que més triomfa, sense dubte. D’esta classe d’ensalades, destaca l’ensalada campestre tradicional.
I és que l’ensalada campestre té ingredients tan fàcils d’aconseguir i sans com la creïlla, els pésols, l’ou, el pimentó roig, el pimentó verd i la ceba. Per tant, és un plat irresistible.
Què necessites per a fer una ensalada campestre? T’ho expliquem a continuació i, de pas, també et proposem una altra idea d’ensalada.
Ensalada campestre, una recepta deliciosa
Ensalada campestre: ingredients per a fer-la
- 3 creïlles mitjanes
- 1 ou
- 1 pimentó roig
- 1 pimentó verd
- 1 ceba
- 250 grams de pésols
- Vinagre
- Oli
- Sal
Com es fa?
Per a començar, netegem les creïlles i les bollim amb pell. Quan estiguen bollides, les deixem una hora aproximadament en la nevera perquè es refreden.
Al mateix temps, podem anar bollint l’ou fins que es coga del tot. Si ens agrada més desfet, també podem decantar-nos per l’ou escalfat. Si el preferim bollit, el més recomanable és submergir-lo en aigua freda 10 minuts després de bollir-lo per a evitar que el rovell es faça verd.
Mentrestant, tallem la resta dels ingredients a trossos menuts.
Finalment, mesclem tots els aliments i els adobem al nostre gust. L’ensalada campestre, una recepta tan senzilla com deliciosa!
Ensalada d’estiu amb cigrons, una aposta saborosa
Ensalada amb cigrons: ingredients necessaris
- Fulles d’alfàbega
- Pimentons del piquillo
- Ceba
- Raïm negre
- Cigrons
- Vinagre
- Oli
- Sal
Com es fa?
Usarem un pot de cigrons cuits. Netegem els cigrons i els deixem escórrer una estona.
Després, tallem les fulles d’alfàbega, els pimentons del piquillo i la ceba a rodanxes.
Mesclem tots els ingredients en un bol, o en un tàper si ens l’hem d’endur a la platja, afegim el raïm negre per a donar-li un toc dolç i l’adobem amb una miqueta de vinagre, oli i sal.