Escapa’t a Toledo 

Estàs pensant en un viatge de cap de setmana?Una escapada a Toledo és just el que necessites! Hui et proposem què pots fer un cap de setmana a Toledo

VIATJAR AMB GUST

Compartix

Escapada en Toledo


Declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, Toledo és una de les ciutats espanyoles amb més riquesa històrica i cultural. És impossible avorrir-se i deixar-la sense haver disfrutat la seua gastronomia.

Coneguda com «la ciutat de les tres cultures», Toledo ha acollit al llarg de la història les cultures musulmana, jueva i cristiana i, als seus carrers i als plats típics, es poden apreciar vestigis d’este passat.

Què es pot vore a Toledo 

 • Catedral de Santa María. Esta catedral d’estil gòtic és considerada una de les obres arquitectòniques més importants d’Europa.
 • Alcázar. Actual seu del Museu de l’Exèrcit, va començar a construir-se com a palau romà en el segle III, però ha experimentat nombrosos atacs i restauracions al llarg del temps.
 • Sinagoga de Santa María la Blanca. Va ser construïda a finals del segle XII per artesans musulmans. En destaquen especialment els arcs de ferradura i les formes geomètriques típiques de l’estil mudèjar.
 • Monestir de San Juan de los Reyes. Edificat en el segle XV com a lloc de sepulcre per als Reis Catòlics, és imprescindible detindre’s en l’ornamentació del seu claustre.
 • Plaça de Zocodover. Centre neuràlgic de la ciutat. Punt de trobada i el lloc on estan les botigues, pastisseries i restaurants més típics de Toledo.
 • Passeig de San Cristóbal. Des d’este passeig es pot contemplar una preciosa panoràmica de la vall de Toledo i gran part de la ciutat.
Escapada en Toledo


Què es pot menjar a Toledo 

La cuina d’influències morisques, sefardites i cristianes està basada en plats consistents lligats a la caça i al pasturatge, com delicioses calderetes o rostits, encara que tampoc fallen en els dolços, amb una rebosteria típica per a xuplar-se els dits.

 • Perdiu estofada. La matèria primera, el vinagre i herbes aromàtiques com el safrà són el que marquen la diferència. Les més bones són les que tenen menys d’un any i es coneixen com perdigons.
 • Cochifrito manxec. És un plat emblemàtic de la cuina castellana en general. La recepta s’elabora principalment amb carn de corder o cabrit. Èxit assegurat si el resultat és una carn cruixent per fora i delicada per dins.
 • Carcamusa. És un guisat de carn de vedella o porc amb verdures de temporada. Se servix com a tapa o com a plat principal.
 • Arròs a la toledana. Este arròs és peculiar per la mescla d’ingredients: arròs, congre, bolets, sagí de porc, pollastre i calamars, all i sal, a més d’espècies com el safrà i el pebre.
 • Massapà. I per postres, res millor que el massapà, que a Toledo té indicació geogràfica protegida. Els ingredients: sucre, ametles i ou.


Escapada en Toledo