Escapa’t a Toledo
Estàs pensant en un viatge de cap de setmana?Una escapada a Toledo és just el que necessites! Hui et proposem què pots fer un cap de setmana a Toledo.
VIATJAR AMB GUST
Compartix
Declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, Toledo és una de les ciutats espanyoles amb més riquesa històrica i cultural. És impossible avorrir-se i deixar-la sense haver disfrutat la seua gastronomia.
Coneguda com «la ciutat de les tres cultures», Toledo ha acollit al llarg de la història les cultures musulmana, jueva i cristiana i, als seus carrers i als plats típics, es poden apreciar vestigis d’este passat.
Què es pot vore a Toledo
- Catedral de Santa María. Esta catedral d’estil gòtic és considerada una de les obres arquitectòniques més importants d’Europa.
- Alcázar. Actual seu del Museu de l’Exèrcit, va començar a construir-se com a palau romà en el segle III, però ha experimentat nombrosos atacs i restauracions al llarg del temps.
- Sinagoga de Santa María la Blanca. Va ser construïda a finals del segle XII per artesans musulmans. En destaquen especialment els arcs de ferradura i les formes geomètriques típiques de l’estil mudèjar.
- Monestir de San Juan de los Reyes. Edificat en el segle XV com a lloc de sepulcre per als Reis Catòlics, és imprescindible detindre’s en l’ornamentació del seu claustre.
- Plaça de Zocodover. Centre neuràlgic de la ciutat. Punt de trobada i el lloc on estan les botigues, pastisseries i restaurants més típics de Toledo.
- Passeig de San Cristóbal. Des d’este passeig es pot contemplar una preciosa panoràmica de la vall de Toledo i gran part de la ciutat.
Què es pot menjar a Toledo
La cuina d’influències morisques, sefardites i cristianes està basada en plats consistents lligats a la caça i al pasturatge, com delicioses calderetes o rostits, encara que tampoc fallen en els dolços, amb una rebosteria típica per a xuplar-se els dits.
- Perdiu estofada. La matèria primera, el vinagre i herbes aromàtiques com el safrà són el que marquen la diferència. Les més bones són les que tenen menys d’un any i es coneixen com perdigons.
- Cochifrito manxec. És un plat emblemàtic de la cuina castellana en general. La recepta s’elabora principalment amb carn de corder o cabrit. Èxit assegurat si el resultat és una carn cruixent per fora i delicada per dins.
- Carcamusa. És un guisat de carn de vedella o porc amb verdures de temporada. Se servix com a tapa o com a plat principal.
- Arròs a la toledana. Este arròs és peculiar per la mescla d’ingredients: arròs, congre, bolets, sagí de porc, pollastre i calamars, all i sal, a més d’espècies com el safrà i el pebre.
- Massapà. I per postres, res millor que el massapà, que a Toledo té indicació geogràfica protegida. Els ingredients: sucre, ametles i ou.