Estofat de vedella: recepta per a l'hivern
L’estofat de vedella és una recepta pròpia de la cuina tradicional del nostre país. És fàcil de fer, econòmic i deliciós. No et perdes el pas a pas de com s’elabora.
hui mengem
Compartix
És una recepta clàssica, fàcil i molt completa: perfecta per al fred. Descobrix com es fa, pas a pas, este plat amb un producte de qualitat carregat de sabor. Prova de fer este estofat de vedella i voràs com està per a mullar-hi pa.
Estofat de vedella
Ingredients:
- 600 g vedella per a guisar a daus
- 1 pimentó verd
- 1 pimentó roig
- 5 l de caldo de verdures
- 4 creïlles
- 4 tomaques madures
- 2 cebes
- 40 cl d’oli d’oliva verge extra
- Julivert
- Pebre negre
- Orenga
- 1 cullerada de sucre
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
Elaboració:
1. Salpebrem la carn i la daurem en una cassola a foc fort per a segellar-la bé i que no se n’isca el suc.
2. Mentre es fa la carn, trossegem les cebes, els pimentons i els alls.
3. També triturem o ratllem la tomaca, com més ens agrade.
4. Quan la carn estiga daurada, afegim la ceba, els pimentons, el sucre, el llorer i l’all a la cassola. Ho remenem tot bé i ho sofregim.
5. Quan les verdures estiguen blanetes, li afegim la tomaca i ho ofeguem tot junt fins que s’evapore tota l’aigua de la tomaca.
6. Una vegada tinguem les verdures ben cuites i s’haja reduït la tomaca, afegim el caldo a la cassola fins a cobrir-ho tot i deixem que es coga a foc mitjà, almenys, durant 20 minuts.
7. Mentre es cou la carn, pelem les creïlles i les trossegem amb un esclafit, perquè així la fècula que solten espessirà el caldo.
8. Incorporem les creïlles al guisat i deixem que es coga almenys 30 minuts més.
9. Li afegim pebre negre i orenga al gust i tastem el punt de sal.
10. Quan les creïlles estiguen tendres, l’estofat de vedella estarà a punt per a disfrutar!