Estofat de vedella: recepta per a l'hivern

 L’estofat de vedella és una recepta pròpia de la cuina tradicional del nostre país. És fàcil de fer, econòmic i deliciós. No et perdes el pas a pas de com s’elabora.


hui mengem

Compartix

És una recepta clàssica, fàcil i molt completa: perfecta per al fred. Descobrix com es fa, pas a pas, este plat amb un producte de qualitat carregat de sabor. Prova de fer este estofat de vedella i voràs com està per a mullar-hi pa.


Estofat de vedella

Ingredients:

  • 600 g vedella per a guisar a daus
  • 1 pimentó verd
  • 1 pimentó roig
  • 5 l de caldo de verdures
  • 4 creïlles
  • 4 tomaques madures
  • 2 cebes
  • 40 cl d’oli d’oliva verge extra
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Orenga
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 alls
  • 1 fulla de llorer

Elaboració:

1. Salpebrem la carn i la daurem en una cassola a foc fort per a segellar-la bé i que no se n’isca el suc.

2. Mentre es fa la carn, trossegem les cebes, els pimentons i els alls.

3. També triturem o ratllem la tomaca, com més ens agrade.

4. Quan la carn estiga daurada, afegim la ceba, els pimentons, el sucre, el llorer i l’all a la cassola. Ho remenem tot bé i ho sofregim.

5. Quan les verdures estiguen blanetes, li afegim la tomaca i ho ofeguem tot junt fins que s’evapore tota l’aigua de la tomaca.

6. Una vegada tinguem les verdures ben cuites i s’haja reduït la tomaca, afegim el caldo a la cassola fins a cobrir-ho tot i deixem que es coga a foc mitjà, almenys, durant 20 minuts.

7. Mentre es cou la carn, pelem les creïlles i les trossegem amb un esclafit, perquè així la fècula que solten espessirà el caldo.

8. Incorporem les creïlles al guisat i deixem que es coga almenys 30 minuts més.

9. Li afegim pebre negre i orenga al gust i tastem el punt de sal.

10. Quan les creïlles estiguen tendres, l’estofat de vedella estarà a punt per a disfrutar!