Tres idees de menjar ràpid saludable
De vegades ens abellix botar-nos una miqueta la dieta, però sabem com fer-ho sense pecar massa? En este cas, et donem tres idees de menjar ràpid saludables.
hui mengem
Compartix
Dur una vida saludable fent exercici i menjant sa no significa haver de renunciar als plats que més ens agraden com la pizza, l’hamburguesa o la pasta. El menjar ràpid és aquell que se servix en alguns establiments, que es prepara i consumix de manera ràpida i que sol ser bastant econòmic. Esta classe de menjar es relaciona amb una dieta poc saludable per a l’organisme; per això, en els últims anys han augmentat els establiments que oferixen productes més sans.
Des de casa també podem accedir a diferents receptes de menjar ràpid saludable.
Coquetes d’avena i plàtan sense sucre
Pot ser un desdejuni perfecte, sa i molt complet. I si, a més, hi afegim fruites roges, aportarem un complement de vitamines.
Ingredients:
2 ous
1 plàtan madur
50 g de farina d’avena
Canella al gust
Topping: iogurt natural i fruita al gust
Elaboració:
- Primer, mesclem tots els ingredients amb una batedora. Al mateix temps, calfem una paella antiadherent, hi afegim una goteta d’oli d’oliva i l’escampem.
- A continuació, anem abocant la mescla a la paella. Quan apareguen bambolletes en la massa, és el moment de girar-la. La cuinem uns segons més per l’altre costat i ja estarà a punt.
- Repetim el procés amb la resta de la mescla.
- Servim les coquetes amb un poquet de iogurt natural i fruites roges com maduixes, nabius, gerds o rodanxes de plàtan.
Xips de moniato
No ens sentirem culpables mai més després de menjar creïlles fregides. Estos xips de moniato són una alternativa molt sana i deliciosa.
Ingredients:
Moniato
Oli d’oliva verge extra
Sal
Espècies: cúrcuma, pebre negre i curri
Elaboració:
- Pelem i tallem els moniatos en forma de creïlla fregida. Abans, posem a precalfar el forn a 200º.
- En un bol, aboquem els xips amb oli d’oliva, sal i les espècies, i ho mesclem bé.
- Després, posem els xips en una font per al forn (preferiblement, amb paper de forn davall perquè no s’apeguen), escampats i separats.
- I, per a acabar, ho cuinem al forn durant 30 minuts a 180º.
Per a acompanyar els xips, la salsa tzatziki (iogurt natural, suc de llima, cogombre, oli d’oliva verge extra, sal, pebre i menta) queda genial.
Espaguetis de carabasseta al pesto
Una alternativa sana i deliciosa als plats de pasta pot ser la pasta de carabasseta en comptes de la pasta de farina.
Ingredients:
1 carabasseta
90 ml d’oli d’oliva verge extra
30 g de pinyons
80 g de formatge parmesà
Alfàbega fresca
1 all
Elaboració:
- Netegem la carabasseta i, amb un tallador especial per a tallar verdures d’esta manera, aconseguirem els espaguetis de carabasseta.
- Per al pesto, posem la resta d’ingredients en el got de la batedora i ho mesclem tot fins a aconseguir una massa homogènia.
- A continuació, saltem els espaguetis de carabasseta un parell de minuts en una paella calenta amb unes gotes d’oli d’oliva verge extra.
- Per a acabar, retirem de la paella els espaguetis, els emplatem, hi afegim la salsa al pesto i... que aprofite!