Com fem un pastís de llepolies a casa

Els pastissos de llepolies són un èxit garantit en qualsevol tipus de celebració. Un detall que sorprendrà grans i menuts i que podem preparar a casa. T’expliquem les claus per a fer un pastís de gominoles cridaner i original, o si ho preferixes, en la seua versió més reduïda, en forma de broquetes dolces.

cures infantils

6 juliol 2018

Compartix


Els pastissos de llepolies s’han posat de moda. Ja siga per a un aniversari, per a una comunió o per a un bateig, este tipus de pastissos són un colofó fantàstic per a celebrar una festa. Fer un pastís de gominoles és molt fàcil i podem preparar-lo a casa en molt poc de temps. Un dels avantatges d’este pastís és que ens estalviarem haver de batre, cuinar al forn o farcir. Si tenim en compte alguns xicotets trucs, el resultat d’este pastís de llepolies serà espectacular.

Podem fer el pastís d’un sol pis o, si volem que siga una mica més cridaner, podem afegir-hi unes quantes altures. El més important és combinar els colors i les formes de les llepolies perquè siga acolorit i molt visual. 


La base del nostre pastís de llepolies

El primer que necessitarem és una base per al pastís. N’hi ha moltes opcions, però la més habitual és utilitzar suro. Este material permet clavar les gominoles de manera molt fàcil amb furgadents. Estes bases es poden trobar en tendes de llepolies. Normalment són redones, però també n’hi ha d’altres formes i mides amb què podem fer volar la imaginació; per exemple, una base rectangular per a fer un pastís en forma de camp de futbol o una base ovalada per a dissenyar un barco pirata.
Una altra alternativa és utilitzar les esponges verdes on es claven les flors o fins i tot una caixa de galetes metàl·lica que estiga buida, però en este cas no podrem punxar les llepolies amb furgadents i haurem d’utilitzar glaça reial (preparació a base de sucre, aigua i clara d’ou molt utilitzada en rebosteria) per a apegar-la. Qualsevol d’estes bases ens pot servir, però abans de començar a decorar-lo, haurem de folrar la base amb paper d’alumini o paper transparent.


Pastissos i broquetes de gominoles

Per a fer el nostre pastís de llepolies necessitarem:

  • Base
  • Paper d’alumini
  • Furgadents i varetes de fustes (com les que s’utilitzen per a les broquetes morunes)
  • Llepolies de tot tipus i colors: espongetes, regalíssia, maduixes, piruletes, xupa-xups, gominoles…


El pastís de llepolies pas a pas:

1. Folrarem la base amb paper d’alumini o paper transparent. Si fem un pastís de diversos pisos, clavarem els furgadents per a subjectar-los.


2. Una vegada estiga llesta la base, començarem a decorar el pastís amb les llepolies. Per a cobrir el diàmetre del pastís, utilitzarem llepolies llargues o espongetes. Les gominoles més grans aniran baix, mentre que les xicotetes les utilitzarem en la part superior o per a omplir buits.


3. Una volta hem acabat d’omplir el pastís amb els dolços, podem clavar les broquetes llargues amb lletres que haurem dibuixat en una cartolina amb el nom del xiquet o la xiqueta. Broquetes de llepolies pas a pas:

1. Inserirem les llepolies en les varetes de fusta, sempre intercalant gominoles de diferents colors i formes perquè el resultat cride l’atenció. Si fiquem les varetes en aigua abans d’inserir les llepolies, evitarem que les gominoles s’apeguen en traure-les. 2. Cal deixar la part inferior de la vareta lliure per a poder clavar-la en una base o ficar-la en algun pot o recipient a l’hora de traure-les a la taula. D’esta manera, els xiquets la podran subjectar per a extraure les llepolies. 3. Una manera molt elegant de presentar este tipus de broquetes de llepolies en una taula és fer-ne diversos grups en colors diferents. Un pot amb broquetes de llepolies de color roig, unes altres blaves, unes altres verdes… També podem decorar les varetes amb llaços o cintes per a donar-los un toc especial.