Com fem un pastís de llepolies a casa

Els pastissos de llepolies són un èxit garantit en qualsevol tipus de celebració. Un detall que sorprendrà grans i menuts i que podem preparar a casa. T’expliquem les claus per a fer un pastís de gominoles cridaner i original, o si ho preferixes, en la seua versió més reduïda, en forma de broquetes dolces.

cures infantils

Compartix


Les tortades de caramel·lets s'han posat de moda. Hui en dia les podem trobar en aniversari; comunions, batejos, bodas... Agraden a tot el món! Pel que, este tipus de tortades, són un magnífic colofó per a celebrar una festa.

Fer una tortada de gominoles és molt fàcil, podem preparar-la a casa en molt poc de temps i es tracta d'una recepta ideal per a fer amb els xiquets, ja que, a més de preparar-se ràpidament, uns dels avantatges d'este tipus de tortada és que ens estalviem l'haver de batre, enfornar o omplir. Si t'interessa el com fer una tortada de caramel·lets a casa, pren nota dels xicotets trucs que et presentem a continuació, el resultat d'esta tortada de caramel·lets serà espectacular.

La base del nostre pastís de llepolies 

Podem fer la tortada d'un sol pis o si busquem un poc més cridaner, afegir-li diverses altures. El més important és combinar els colors i les formes de les llepolies perquè siga acolorida i molt visual.

Tortada de caramel·lets amb suro 

La primera cosa que necessitarem per a la nostra tortada de caramel·lets casolana és una base. Hi ha moltes opcions, la més habitual és utilitzar suro. Este material permet clavar les caramel·lets o gominoles de manera molt fàcil amb furgadents xicotets o amb rostes per a broquetes.

Les bases de suro normalment són redones, però també hi ha altres formes i altres grandàries amb què podem donar regna solta a la nostra imaginació i crear uns quants pisos. Per exemple, amb una base rectangular podem realitzar una tortada en forma de camp de futbol o bé, amb una base ovalada, podem dissenyar un barco pirata... No poses límits a la teua imaginació!

Tortada de caramel·lets sense suro

Una altra alternativa a les bases de suro, és utilitzar les esponges verdes on es claven les flors, també conegudes com “oasis floral”, a què podràs donar-li la forma que preferisques amb un ganivet; una caixa de galletes de cartó o inclús, una caixa de galletes metàl·lica que ja es trobe estiga buida, encara que en este últim cas, no podrem punxar les llepolies amb furgadents i haurem d'utilitzar glasa real per a apegar-la. Pero... Què és la glasa real? És una preparació a base de sucre; aigua i clara d'ou, molt utilitzada en rebosteria i que podràs preparar de forma molt senzilla.

Ull! Qualsevol d'estes bases ens pot servir, però abans de començar a decorar, haurem de forrar la base amb paper d'alumini o paper transparent.


Ingredients i materials per al pastís de llepolies

Per a fer la nostra tortada de caramel·lets casolana necessitarem:

Com fer el pastís de llepolies pas a pas

  • Forrarem la base amb paper d'alumini o film. Si farem una tortada d'uns quants pisos, clavarem els furgadents llargs per a subjectar les bases.
  • Una vegada estiga llesta la base, començarem a decorar la tortada amb les llepolies. Per a cobrir el diàmetre de la tortada, utilitzarem caramel·lets llargues com a regalíssies, llengües amb sucre o núvols. Les gominoles de grandària més gran aniran baix mentres que les xicotetes les usarem en la part superior o per a omplir buits. Si vols fer-ho més fàcil, pots guiar-te d'una foto per a seguir un patró a l'hora de col·locar les caramel·lets.
  • Una vegada hem acabat d'omplir la tortada amb els dolços, podem clavar les rostes llargues amb lletres que haurem dibuixat, prèviament, en una cartolina amb el nom, data o dibuix que vullguem ressaltar.Com fer broquetes de caramel·lets 

Una alternativa a la tortada de caramel·lets casolana, pot ser realitzar broquetes de caramel·lets, encara que estes també podem utilitzar-les en la part superior de la nostra tortada de caramel·lets casolana! Et comptem com fer broquetes de caramel·lets, a continuació.

Què necessitaràs? Gominoles, broquetes llargues i cintes.

Com fer broquetes de caramel·lets pas a pas:

  • Inserirem les llepolies en els furgadents de fusta, sempre intercalant gominoles de diferents colors i formes perquè el resultat cride l'atenció. Si fiquem les varetes en aigua abans d'inserir les llepolies, evitarem que les gominoles es peguen al traure-les. 
  • No cal oblidar deixar la part inferior de la vareta lliure per a poder clavar-la en una base o ficar-la en algun bot o recipient a l'hora de traure-les a la taula. D'esta manera, els xiquets podran subjectar-la per a extraure les caramel·lets. 
  • Una forma molt elegant de presentar este tipus de broquetes de caramel·lets en una taula és fer diversos grups en colors diferents. Un bot amb broquetes de caramel·lets de color roig, altres blaves, altres verdes... També podem decorar les varetes amb llaços o cintes per a donar-los un toc especial.

Tortades de caramel·lets originals per a inspirar-te 

A continuació, t'oferim algunes idees de tortades de caramel·lets que poden servir-te d'inspiració a l'hora de preparar la teua tortada de caramel·lets casolana.

  • Tortada de caramel·lets per a bodes
  • Tortada de caramel·lets per a comunions
  • Tortada de caramel·lets batejos
  • Tortada de caramel·lets temàtica