Receptes fàcils i lluïdores per a fer amb xiquets a l’estiu 

Receptes fàcils per a fer amb els més menuts i divertir-se en família este estiu. Una manera d’aprendre i tastar sabors i textures. A la faena!

hui mengem

Compartix


Amb l’arribada del confinament i el transcurs dels dies, els xicotets de la casa van començar a freqüentar amb més assiduïtat un espai ple d’oportunitats per a compartir, aprendre, riure i disfrutar de la companyia mútua.

Hui més que altres vegades, la cuina és eixe lloc per a jugar amb la curiositat de conéixer noves textures, sabors, olors, adquirir altres destreses i apel·lar a la sorpresa de tasques tan quotidianes com preparar un suc. En definitiva, la cuina és el gran laboratori d’aprenentatge que no deixa ningú indiferent, on quan batem unes simples clares a punt de neu obtenim una espuma que no cau, ni tan sols girant cap per avall el bol on les hem preparades, si estan ben fetes, és clar. Tot això resulta un descobriment que de veres sorprén els xiquets.

La senzilla idea de voler col·laborar en la preparació d’un plat ens permet transmetre’ls valors, cultura i generar un altre tipus de vincles.

Perquè l’experiència siga realment profitosa i que permeta fer de la cuina un racó acollidor per a tots és important considerar alguns detalls:

• Oblida’t del temps, els xiquets no tenen ni el mateix ritme ni la mateixa experiència.
• Explica’ls les normes bàsiques d’higiene i seguretat, sabent que serà difícil mantindre una cuina extremadament neta i ordenada, però que és important que també cooperen en la neteja dels atifells que utilitzaran, així com de les superfícies.
• Prepara mínimament el lloc de treball perquè s’hi troben còmodes i segurs.
• Tria utensilis adequats a la seua edat, valorant la seua destresa i sempre observant i acompanyant-los perquè no es facen mal.

Cal aprofitar cada moment per a oferir-los les ferramentes que més avant els serviran per a valdre’s en la vida

Són ells els qui es convertixen en protagonistes de les transformacions que acompanyen als aliments quan els tallen, els mesclen i/o els cuinen. En este terreny es topen amb multitud d’estímuls sensorials i, així, la cuina es convertix en un aliat perfecte per a fomentar un treball en equip que comença triant els plats que s’elaboraran. Una vegada triada la recepta, es poden vore els ingredients necessaris i fer una llista de la compra per a demostrar que és important organitzar-se bé abans de ficar-nos de ple en la preparació.

Cal aprofitar cada moment per a oferir-los les ferramentes que més avant els serviran per a valdre’s en la vida. Així que valorem el que suposa compartir una taula amb temps, disfrutant de la planificació del menú, de les innovacions, i reconeguem que és una oportunitat inigualable.


Muffins d'espinacs i formatge

Ingredients (12 unitats)

200 g de farina
100 g de formatge ratllat
50 g d’espinacs tallats en juliana
100 ml de llet
5 tomaques cherry
4 cullerades d’oli d’oliva
2 ous
½ sobre de rent en pols

Preparació

1. Precalfa el forn a 180 °C. Prepara els motles de muffins greixant-los si és necessari.
2. En un bol, mescla tots els ingredients.
3. Aboca la preparació en els motles omplint-los fins a ¾ parts.
4. Porta’ls al forn durant 15-20 minuts o fins que estiguen ferms al tacte.
5. Deixa’ls refredar a temperatura ambient abans de servir-los.



Energia

149,5 Kcal

Proteïnes

5,9 g

Greixos

8,5 g

Sucres

0,48 g

HDC

12,38 g

SAT

2,5 g

MONO

4,6 g

POLI

0,86 g

Colesterol

41,88 g

Fibra

0,9 g


Minipizzes negres

Ingredients (8 persones)

500 g de farina
400 g d’aigua
125 g de mozzarella
120 g de tomaca triturada
25 g d’oli d’oliva
12 g de rent fresc
5 g de sal fina
1-2 gotetes de colorant alimentari negre o 1 culleradeta de carbó vegetal activat
10 fulles d’alfàbega picada

Preparació

1. Col·loca en un bol la farina, el rent, la sal i les gotetes del colorant. Mescla-ho tot molt bé. Incorpora-hi l’oli i l’aigua a temperatura ambient, comença a integrar tots els elements i pasta-ho durant uns 10 minuts, fins que es torne una massa elàstica. Fes-ne una bola i deixa-la reposar 1 hora.

2. Transcorregut el temps, treballa lleugerament la massa uns segons i dividix-la en tantes porcions com minipizzes vullgues fer. Estira suaument la massa només amb les mans, deixant les vores lleugerament més grosses.

3. Pinta les minipizzes amb la tomaca triturada, condimentada prèviament amb oli i alfàbega, i distribuïx la mozzarella per damunt.

4. Precalfa el forn a 200 °C i després cuina les minipizzes durant uns 15-20 minuts vigilant que no es cremen


Energia

286,48 Kcal

Proteïnes

8,9 g

Greixos

6,32 g

Sucres 

0,96 g

HDC

48,5 g

SAT

1,99 g

MONO

2,85 g

POLI

0,71 g

Colesterol

12,48 g

Fibra

2,32 g


Brownie ràpid a prova  d'ansiosos

Ingredients (8 persones)

125 g de xocolate per a postres
100 g de mantega
50 g de sucre
70 g de farina de blat
60 ml de llet desnatada
1 culleradeta de cacau en pols
50 anous trossejades (opcional)
3 ous
½ sobre de rent en pols
Preparació:

Preparació

1.  Col·loca en un bol el xocolate amb la mantega, cobrix-ho amb paper de plàstic i fon-ho al microones 3 minuts aproximadament.

2. Bat els ous amb el sucre.

3. Mescla bé la mantega i el xocolate fos i afig el sucre i els ous a la mescla. Incorpora-hi la farina, el rent, el cacau, la llet i les anous picades.

4. Distribuïx la massa en un motle apte per a microones, untat prèviament amb mantega.

5. Cuina-ho entre 5 i 6 minuts a potència mitjana. Deixa que repose i servix-ho tallat a quadrats.


Energia

292,2 Kcal

ProteÏnes

5,35 g

Greixos

21,09 g

Sucres 

12,83 g

HDC

20,26 g

SAT

9,61 g

MONO

5,62 g

POLI

3,2 g

Colesterol

102,43 g

Fibra

2,43 g