Flam de coco i llet condensada, un encert segur

Si eres un amant dels flams, no et pots perdre esta recepta de flam de coco i llet condensada. La textura i sabor únics no et deixaran indiferent. Què esperes?

hui mengem

Compartix

Potser abans era un producte exòtic i atípic, però hui dia el coco és un dels aliments que ha arribat per a quedar-se. Gràcies a la versatilitat que té, esta fruita d’origen tropical es pot degustar en acabar un menjar o sopar, però també en multitud de plats i receptes. Un exemple de recepta és el flam de coco i llet condensada, una combinació guanyadora que seduïx per la senzillesa de l’elaboració i enamora pel sabor.

Si ja saps fer una recepta de flam de llet condensada, afegir coco a l’equació segur que et resulta molt fàcil. Però, si no és així, no et preocupes, perquè t’expliquem com pots preparar exactament flam de coco i llet condensada perquè triomfes amb unes postres úniques, especials i, sobretot, molt senzilles.

Ingredients:

300 g de llet condensada, 600 ml de llet sencera, 3 ous i, per descomptat, coco ratllat! D’altra banda, per a fer el caramel que coronarà el flam, necessitarem 200 g de sucre i una culleradeta d’aigua.


Elaboració:

El primer que hem de fer és el caramel. Posarem en una paella els 200 g de sucre i una miqueta d’aigua, i esperarem fins que adquirisca un color daurat (és important, això sí, que no es creme). Quan el caramel estiga fet, l’escamparem per l’interior del motle en què farem el flam. Si volem fer la recepta al bany maria, introduirem este motle en un altre recipient més gran amb aigua.

Mentre es refreda una miqueta el caramel, batem els ous (com si foren per a fer truita) i hi afegim la llet normal i la llet condensada. Ho mesclarem tot bé perquè els ingredients queden integrats i ja tindrem la massa del flam!

A continuació, abocarem la massa en el motle amb caramel. Una vegada ho fem, distribuirem el coco ratllat en la superfície que queda a la vista. Després, ficarem el recipient amb aigua on està el motle en el forn a 180 graus durant 45 o 50 minuts, depenent del forn.

Quan haja passat el temps pertinent i estiga cuit, el deixarem refredar. Podrem optar perquè repose un dia en la nevera o deixar-lo refredar durant una hora més o menys. Per a traure’l del motle, només haurem de donar-li la volta sobre un plat, de manera que el caramel quede per damun i la massa del flam, per davall.

Has de saber que fer un flam de llet condensada sense forn és possible amb microones. D’altra banda, una altra opció per a disfrutar d’estes delicioses postres és fer flam de llet condensada amb Thermomix.


Unes altres variants delicioses per a la recepta de flam de llet condensada


La recepta del flam de llet condensada permet, a més, incloure molts altres ingredients. Què et pareix un flam de formatge i llet condensada o un flam de café amb llet condensada? Si mesclar café amb llet condensada ja funciona en un simple got, segur que en un flam estarà encara més deliciós.

Qualsevol d’estes opcions, a més, és molt semblant a la del flam de coco i llet condensada; per tant, si esta recepta t’ha paregut senzilla, les altres no tindran cap misteri. Si volem fer un flam de formatge i llet condensada, només haurem d’afegir formatge en crema a la mescla dels ous i les llets. La resta de passos són idèntics.

En el cas del flam de café amb llet condensada es fa de la mateixa manera. En esta ocasió, afegirem café en comptes de formatge a la mescla, així que haurem primer de preparar dos cafés ben carregats. Els integrarem amb l’ou, la llet normal i la llet condensada i, de nou, en repetirem els passos: abocarem la mescla en un motle cobert prèviament amb caramel i el deixarem al bany maria en el forn durant uns 45-50 minuts a 180 graus.

Són unes postres lleugeres per a l’estiu. Amb estes receptes, serà més fàcil que mai fer un saborós flam amb què culminar un menjar o sopar. Bon profit!