Quina és la fruita de temporada al setembre? 

Disfrutes de l’autèntic sabor dels aliments de temporada? En este article et mostrem quina és la fruita i verdura de temporada al setembre.

els frescos

Compartix


Consumir productes de temporada és saludable, sostenible i, a més, permet estalviar a final de mes. Encara que en l’actualitat podem trobar quasi qualsevol fruita o verdura la major part de l’any gràcies a la importació, les cambres i els hivernacles, la veritat és que alimentar-nos amb fruita i verdura de temporada fa que n’aprofitem totes les propietats nutricionals, ja que es respecta el seu cicle natural de creixement i es cullen en el moment òptim de maduració.

Ara que l’estiu toca la fi i el començament de la tardor està molt a prop, cal revisar el calendari de fruites i verdures per a trobar les més adequades a la temporada. Esta època està marcada per una gran varietat, ja que moltes fruites i hortalisses d’estiu encara continuen de temporada, mentre que el canvi d’estació fa que donem la benvinguda a altres de noves.


Fruites de temporada al setembre

Este mes podem continuar disfrutant d’algunes de les fruites presents durant els mesos més càlids.

Pomes: a final d’estiu arranca la temporada de pomes. És ara quan comencen a madurar de forma natural i tenen un millor sabor.

• Bresquilles: maig i setembre són els millors mesos de recol·lecció de la bresquilla, encara que hi ha varietats primerenques i tardanes que es cullen a l’abril i l’octubre. Esta és una fruita rica en fibra i en vitamines A, C i E.

• Raïm: desprésd’una estiu calorós s’agraïx el primer raïm, suculent i dolç, i ric enantioxidants.

• Figues: lesfigues són una exquisidesa que esguiten totes eixes figueres que formen part del’ecosistema mediterrani. De segur que alguna vegada els has agafat directamentde l’arbre en algun d’eixos relaxants passejos d’estiu. 

• Mores: un altre fruit que podem collir nosaltres mateixos si anem estos dies pel camp. Si no és així, busca-les en el teu supermercat o en la fruiteria perquè és ara quan estan en el millor moment.


Encara podem trobar maduixes, llimes dolces, nectarines i melons d’Alger, però estes han començat a acabar la temporada. Al contrari del que ocorre amb el kiwi, l’alvocat o el mango, que s’aniran consolidant a mesura que avance la tardor.


Verdures de temporada al setembre

Pel que fa a les verdures, també és un bon moment per a consumir qualsevol de les següents:

• Albergina: a la planxa, fregida, al vapor, farcida… l’albergina es pot consumir de mil maneres. Com totes les verdures, és rica en aigua, fibra i potassi i molt bona per a la salut intestinal. A més, és una de les verdures que contenen menys calories.

• Carabasseta: la temporada natural de la carabasseta és l’estiu. És una altra verdura que es pot preparar d’infinitat de formes. Ara que encara fa calor, prova a tallar-la a tires fines tipus carpaccio i a adobar-la amb tomaca seca, pinyons torrats, un poc de sal i pebre i un raig d’oli d’oliva. Deliciós!

• Carabassa: la carabassa és molt sensible al fred, per això el seu millor moment és en els mesos càlids: estiu i començament de tardor.

• Tomaca: encara que en podem trobar durant tot l’any gràcies als hivernacles, al setembre podem disfrutar de les últimes tomaques de temporada, ja que és una hortalissa d’estiu. Les tomaques madurades al sol aconseguixen un nivell de sabor i de textura impossibles de superar.

• Pimentos: una altra hortalissa la temporada natural de la qual és l’estiu, encara que és molt fàcil trobar-ne al llarg de tot l’any.

• Bledes: podem trobar bledes de diversos colors (roses, grogues, blanques...) depenent de la varietat. La bleda s’adapta bé a qualsevol clima, per això es cull durant quasi tot l’any.