Quines son les fruites de la primavera?

Saps quines són les fruites de primavera? Descobrix les principals fruites primaverals i t’expliquem quins beneficis aporta menjar fruita de temporada.

els frescos

Compartix


Després d’un hivern més prompte estrany, la pujada de temperatures, l’allargament dels dies i les flors que ja comencen a aparéixer només ens avancen una cosa: la primavera ja està ací. Si hi ha una cosa per la qual es caracteritza esta entranyable estació és pels sabors que l’acompanyen.


Beneficis de menjar fruites de temporada

Els experts recomanen consumir 5 porcions de fruita al dia. No sols ens aporten vitamines i nutrients essencials per a tindre una dieta equilibrada, sinó que també afavorixen la digestió i ens aporten poques calories. A més, en cada estació podem disfrutar del punt àlgid d’algunes d’elles respectant els cicles de la naturalesa.

  • Són aliments frescos. Com més fruita mengem, menys espai deixarem als ultraprocessats en la nostra dieta, cosa més que positiva.
  • Els aliments de temporada tenen millor sabor. Com que es respecta el seu creixement natural, quan es cullen conserven tot el sabor i les propietats, ja que en cap moment se n’ha forçat el cultiu.
  • Són més sostenibles, ja que respecten el cicle natural dels aliments i això afavorix la terra en la qual es cultiven i fomenta la rotació de cultius.Fruites de primavera 


  • Maduixes: encara que també siguen una fruita típica d’hivern, a la primavera arriben al millor punt per al consum. Les maduixes són una gran font de vitamina C i són molt beneficioses per a la circulació i la retenció de líquids.
  • Cireres: arriben al millor punt entre abril i maig. Igual que les maduixes, són riques en vitamina C i també en vitamines A i E, en magnesi, ferro i potassi.
  • Gerds: els gerds resulten molt atractius per a afegir-los als desdejunis i també a les postres. Destaquen les seues propietats antioxidants i l’alt contingut en ferro, potassi i magnesi que tenen.
  • Albercocs: a més de tindre un sabor molt dolç, ens aporten ferro, potassi, calci, magnesi i vitamina B3. Els millors mesos per a consumir-los són maig i juny.
  • Nispros: dolç, però amb un toc àcid, el nispro és font de fibra, vitamines del grup B i C i minerals com el sodi, calci, magnesi, ferro i fòsfor. A més, és ideal per a dietes d’aprimament per la seua poca aportació calòrica.