Recepta de galletes de gingebre: com es fan 

Una recepta de galletes de gingebre pot canviar-te el Nadal i donar-li un toc especial que tots disfrutareu. Queda’t i descobrix com es fan!

hui mengem

Compartix


Les galletes de gingebre són una recepta que sempre triomfa, especialment per Nadal. Potser per això no és estrany que ja t’estigues plantejant com fer galletes de gingebre en casa i disfrutar-les amb la teua família o les amistats en estes dates que s’acosten i que abellix tant compartir. Fer galletes de gingebre és bastant senzill, però saps d’on procedixen i per què s’han fet tan populars?


En realitat, les galletes de gingebre tenen l’origen al nord d’Europa. Les casetes de gingebre (una varietat d’estos dolços amb forma, evidentment, de casa) s’associen amb l’Alemanya del segle XVI. Conta la història, de fet, que van ser les galletes de gingebre les que van inspirar els germans Grimm a escriure el conegudíssim conte de Hansel i Gretel. 


Hui dia són tan populars com preuades a tot el món. La reina Isabel II d’Anglaterra, sense anar més lluny, és una devota fidel d’estes galletes (alguns, inclús, diuen que són les seues preferides). Tant és així que s’ha estés el rumor que les oferix als seus convidats en les famoses festes de te al Palau de Buckingham. I és normal que siga així, perquè la veritat és que estan delicioses.


Fer galletes de gingebre en casa no té cap misteri. Necessitaràs els ingredients següents. Apunta!

260 g de farina
150 g de mantega
100 g sucre moré
100 ml de llet
5 g de bicarbonat
1 culleradeta de canella en pols
1 culleradeta de gingebre en pols
1 ou

Sal


Has de saber que es poden fer galletes de gingebre amb Thermomix, encara que ací et contarem com es fan de forma manual perquè, si es dona el cas, pugues involucrar xiquets o amics en la realització. Pot convertir-se en un deliciós costum de Nadal i comprovaràs, a més, que és molt gratificant degustar una cosa que hem fet amb les nostres mans. 


Comencem amb la nostra recepta de galletes de gingebre i canella. 


  1. El primer que hem de fer és mesclar en un bol la farina tamisada, el sucre moré, el bicarbonat, el gingebre, la canella i un polsim de sal. 
  2. A continuació, batem l’ou i l’agreguem a la mescla. 
  3. Després, fem el mateix amb la mantega, que ha d’estar a temperatura ambient (és a dir, blana i cremosa, però no fosa). Ho mesclem tot fins a tindre una massa homogènia.
  4. Ho pastem amb les mans. Es recomana fer una bola amb la massa, cobrir-la amb paper transparent i deixar-la reposar en la nevera almenys una hora. 
  5. Després, haurem de col·locar una miqueta de farina en una superfície llisa i posar la massa al damunt i pastar, per a la qual cosa necessitarem un corró perquè la faena ens siga més fàcil. L’haurem de pastar fins que tinga, almenys, mig centímetre de grossària. 
  6. Quan tinguem la massa a punt, només ens faltarà el pas més divertit: pensar en quines formes volem! En este sentit, el més normal és que tinguem alguns motles amb motius nadalencs. N’hi ha moltíssims: d’home de gingebre (el clàssic), de casetes, d’arbres de Nadal, estreles… 
  7. A continuació, quan ja hàgem fet les formes sobre la massa, les fiquem en el forn, que haurem precalfat a 180 °C, i esperem durant uns 15-20 minutos fins que estiguen llestes. Tin en compte que, depenent de la grossària, tardaran més o menys a fer-se.


I si ens ho havíem passat bé amb les formes, ara arriba el moment de decorar-les! Haurem de deixar primer que es refreden perquè es queden cruixents i després ja podrem començar a posar-les boniques. Podem utilitzar setinat per a galletes, colorant alimentari, xocolate… Hi ha moltes opcions!


Prepara també galletes de gingebre sanes 

Si pensaves que només es podia disfrutar d’estes galletes amb la recepta anterior, t’equivoques! També podem fer galletes de gingebre sanes o més saludables alterant lleugerament els ingredients. Per a fer-ho, haurem d’utilitzar farina d’espelta integral, oli de coco en lloc de mantega, sucre de coco en lloc de sucre moré i, si no podem usar ous, podem optar per la llet vegetal, que és una altra opció. Pel que fa als passos, són pràcticament els mateixos amb estos altres elements. 


Ja no tens ni una sola excusa per a no provar de fer galletes de gingebre este hivern i donar un toc tan nadalenc com deliciós als teus desdejunis, berenars o capritxos. Que les disfrutes!