Gaspatxo de mango: una recepta tan fàcil com refrescant

Amb el bon temps, els dinars o sopars fresquets són els que més abellixen. Has tastat el gaspatxo de mango? Si encara no ho has fet, te’n portem la recepta.

hui mengem

Compartix

El bon temps ha arribat i, també, les ganes de refrescar-nos. En este sentit, el gaspatxo de mango sense tomaca (perquè sí, hi ha mil classes de gaspatxos a més del tradicional, pràcticament tants com es vulga) és una de les opcions que poden resultar més delicioses per a aconseguir-ho.

El mango és una de les fruites que destaca pels nombroses beneficis que aporta a la salut. D’origen asiàtic, el mango és ric en aminoàcids, vitamines C i E, flavonoides, betacarotens, niacina, calci, ferro, magnesi i potassi. Tal vegada, per això es considera que esta fruita és una de les més nutrients de totes.

D’altra banda, no són poques les veus que promulguen els efectes positius que té en la digestió, la pell o, fins i tot, en l’anèmia (per l’alta vitamina C, que ajuda el cos a absorbir el ferro). El mango és una fruita carnosa, saborosa, refrescant sense cap dubte, amb un aspecte molt reconeixible (entre rogenca i verdosa per fora i groguenca per dins) i que és evident que té un gran èxit entre tota classe de públic pel sabor dolç i refrescant.

Fer un gaspatxo de mango és una opció ideal per a tastar esta fruita tropical que abellix, especialment, de cara a l’estiu. Una fórmula que, en companyia d’altres productes, pot generar resultats tan interessants com el gaspatxo de mango i poma. Una altra combinació possible per a disfrutar d’estes dos fruites és en smoothies o batuts, ja que els dos sabors mariden genial.

Preparar un gustós gaspatxo de mango amb Thermomix no té molts secrets perquè, si per una cosa destaca el gaspatxo, és perquè s’elabora d’una manera molt senzilla i fàcil. Tingues o no un robot de cuina que t’ajude en el procés, a continuació voràs que no hi ha ni un sol motiu per a no tastar esta deliciosa recepta. Pren nota.


Ingredients per al gaspatxo de mango

  • 1 mango
  • 1 kg de tomaques
  • 1 ceba
  • 1 pimentó verd xicotet
  • 1 all
  • 50 ml de vinagre de poma
  • 100 ml d’oli verge extra
  • sal
  • aigua mineral


Com es fa el gaspatxo de mango pas a pas

Per a fer el gaspatxo de mango, abans que res hem de pelar tots els ingredients que utilitzarem. Tallem el mango, les tomaques, la ceba i el pimentó.

Posem totes les verdures amb l’all en la Thermomix o, si no en tenim, en un recipient de batre.

Depenent de l’instrument que usem, posarem el programa corresponent o batrem bé els ingredients fins que estiga tot triturat.

Una vegada la mescla siga homogènia, hi afegim oli, sal i vinagre, i tornem a batre.

A continuació, hi aboquem aigua fins que aconseguim la textura que vulguem. El tastem i n’ajustem el punt de sabor.

El guardem en la nevera fins al moment de servir-lo, ja que tot bon gaspatxo s’ha de consumir ben fresquet.

A l’hora de servir el gaspatxo de mango, li podem afegir per damunt daus de cogombre, pimentó i ceba, així com un lleuger raig d’oli perquè la presentació siga... perfecta!