Gaspatxo de meló: recepta original i fàcil

Vols sorprendre els teus convidats amb una recepta original i fàcil de fer? Els dos reis de l'estiu que creguen la combinació perfecta: gaspatxo de meló

hui mengem

Compartix


Si hi ha dos aliments característics de l’estiu, són el gaspatxo i el meló. Encara que cada volta és més habitual trobar-ne en el supermercat tot l’any, el ben cert és que l’època per excel·lència del seu consum és l’estiu. Tant en el cas del meló com en el de les verdures i hortalisses amb què es fa el gaspatxo tradicional, el seu punt òptim de consum és l’època estival.

I encara que semble que calga menjar-los per separat, perquè uns són verdures i l’altre és una fruita, et contem com podem aprofitar totes les virtuts d’estos aliments de temporada junts. Este gaspatxo, a més, és lleuger, refrescant, saborós i té un toc melós que et farà repetir la recepta una vegada i una altra.Recepta de gaspatxo de meló

Ingredients (per a dos litres de gazpacho)

-Un poc més de mig meló d’uns 4 kg. Només la polpa, sense llavors.

-Mitja ceba.

-1 tomaca pelada.

-1/2 pimentó verd italià.

-1/2 barra de pa del dia anterior, també es pot utilitzar pa de motle (10 g).

-1 raget de vinagre.

-1 bon raig d’oli d’oliva extra verge.

-1 all.

-Sal.

-Per a la presentació: Daus de pa fregit amb all, pernil serrà picat, boletes de meló, cogombre picat.

Preparació

1.  Es posen els ingredients en un bol gran i es tritura tot bé amb la batedora, incorporant l’oli a poc a poc perquè emulsione.


2. Una vegada fet, es guarda en la nevera com a mínim dos hores.

3. Se servix en bols individuals i es pot adornar amb unes boletes de meló, amb encenalls o daus de pernil, daus de pa fregits o trossets de cogombre i pimentó.