Visita a L’Albufera de València

VIATJAR AMB GUST

29 maig 2018

Compartix

Este mes a Viatjar amb gust, L'Albufera de València, coneguda per la seua bellesa mediambiental i la seua riquesa gastronòmica. És una parada obligada si visites València, on podràs disfrutar dels millors arrossos de la zona i podràs acabar el dia en el seu moll a poqueta nit. Bon viatge!


L’Albufera és el llac més gran d’Espanya. Mesura uns 24 km2, aproximadament, i està envoltat d’uns 200 km2 d’arrossars. És una de les zones humides més importants del nostre país, declarada Parc Natural el 1986.

El Mirador del Pujol situat a la Gola del Pujol, és un dels tres canals que connecten l’Albufera amb el mar Mediterrani. Ofereix una panoràmica perfecta del llac i és ideal per a disfrutar de les postes de sol. Des d’ací es pot fer un recorregut amb barca.

Centre de Visitants del Racó de l’Olla. Reserva d’alt valor ambiental, sobretot, ornitològic, disposa d’una torre-mirador que permet observar espècies autòctones com els anàtids o les garses, segons l’època de l’any.

Reserva de l’Ullal de Baldoví. Els ullals són fonts d’aigua subterrània, habitualment dolça, que concentren reserves de fauna i flora, com el samaruc o els petxinots. L’Ullal de Baldoví és la principal font del Parc i des del seu observatori es pot disfrutar de la bellesa del paisatge i biodiversitat.

Gastronomia arrossera per excel·lència. L’arròs i l’anguila són típics de la gastronomia d’esta zona, on destaca l’allipebre, l’arròs d’ànec o l’espardenyada en zones com el Palmar.