Les propietats de la pera que no coneixies
Les propietats de la pera la convertixen en un aliment ideal en qualsevol tipus de dieta. Refrescant des del primer mos, la pera és consumida habitualment com a postres i cada vegada és més apreciada en plats elaborats als que aporta un toc particular.
els frescos
Compartix
Abans de començar a parlar de les propietats de la pera, resulta interessant conéixer el seu origen. Este se situa en les regions del sud-est d'Europa i Àsia Occidental, i per este motiu, es tracta d'una fruita típicament mediterrània. De fet... sabies que en els documents que parlen de la Magna Grècia es parla extensament del seu consum? Açò no és res estrany, ja que, a més d'estar deliciosa, té múltiples propietats que beneficien a la nostra salut. A continuació, et parlem de les propietats de la pera i de totes les varietats que existixen.
Beneficis de les peres per a la teua salut
La pera és una de les fruites més consumides al nostre país i no és per a menys, ja que posseïxen múltiples propietats que beneficien a la nostra salut, pren nota d'elles!
1. Alt contingut en aigua: les peres posseïxen un alt contingut en aigua, ja que el 85% del seu pes ho és. Açò ens ajuda a eliminar l'excés de toxines del nostre organisme, a més d'afavorir al tracte urinari.
2. Poques calories: igual que la majoria de les fruites, al tindre un alt contingut en aigua, les peres posseïxen molt poques calories, per la qual cosa es recomanen en la majoria de les dietes d'aprimament.
3. Font de fibra: les peres tenen un alt contingut en fibra. Una fruita molt recomanable per a totes aquelles persones amb problemes digestius o de restrenyiment, ja que faciliten el trànsit intestinal.
4. Alt contingut en potassi i calci: les peres posseïxen un alt contingut en potassi, el qual ens ajuda a mantindre la presió arterial en valors normals. A més, les peres són riques en calci, el qual ajuda a mantindre els ossos forts, sobretot durant la infància i després de la menopausa.
5. Propietats antioxidants: les peres quantitats apreciables de vitamina C, la qual protegix a les cèl·lules enfront del dany oxidatiu. A més, posseïxen flavonides com el betacaroté, la luteïna i la zeaxantina, que ens permeten desfer-nos dels radicals lliures produïts per l'estrés oxidatiu, que és un dels principals causants de l'envelliment prematur.
6. Propietats antinflamatories: les peres posseïxen una gran quantitat de flavonoides, els quals disminuïxen la inflamació intestinal.
Peres amb denominació d'origen
La producció de peres està prou estesa a nivell mundial. Així ho testifiquen els cultius de pera a Xina, les plantacions dels països de la Unió Europea i els cultius d'esta fruita fresca en els països del nord i sud Amèrica. A Espanya tenen denominació d'origen les peres Ercolini de Jumilla (Múrcia) , les peres Conferències de Racó de Soto (La Rioja) i les peres Conferències i Blanquillas de Lleida (Catalunya) .
Tipus de peres: varietats per a triar
Dins de les distintes varietats de pera en el món, podem trobar peres blanes o dures, aptes per a consum en fresc o especials per a cuinar. La seua forma varia des de les formes més arredonides a les més fines i allargades, i en alguns casos fins corbades. Hui en dia, hi ha gran varietat de peres amb distintes grandàries i una àmplia gamma de colors, encara que en l'actualitat només es cultiven certs tipus que es poden consumir en determinats moments de l'any. T'ensenyem les varietats de pera que no et pots perder... I quan consumir-les!
De primavera-estiu
- Pera Ercolini (D.O Jumilla): grandària mitjana, pell fina, color groc sobre fons verd i zones rogenques.
- Pera Magallona: tons verds i rogencs. Carn dura i dolç. És pareguda a la de Sant Joan, però més gran.
- Pera Castell (també crida de Sant Joan): grandària xicoteta, tenen una pell verda groguenca i amb xapa roja. És la pera més primerenca de la temporada d'estiu.
- Pera Llimonera: color groc amb punts negres. És la pera més refrescant en els mesos d'estiu.
D'hivern
- Pera Alexandrina: de grans mides i color verdós que canvia al groc al madurar.
- Pera Blanquilla: grandària mitjana, també coneguda com a pera d'aigua. Pell llisa i cor molt xicotet. De tot l'any.
- Pera Conferència (D.O.Rincón de Soto): es caracteritza per l'oxidació de la seua pell. El seu sabor és dolç, amb un mínim d'acidesa.
Consells de conservació de les peres
Les peres són fruites delicades i peribles. Les que estan en procés de maduració han de conservar-se a temperatura ambient, i una vegada aconseguit el punt de maduració desitjat, el més recomanable és consumir-les immediatament o mantindre en el frigorífic durant un màxim de quatre dies. Esta fruita emet un gas cridat etilé durant la seua maduració, que accelera el seu deteriorament pel que no s'han d'apilar unes peces sobre altres ni tampoc conservar-se en recipients hermètics. D'esta manera es mantindran en bon estat durant més temps.
Un altre consell interessant de conservació: per a evitar que les peres prenguen un color groguenc, és que després de pelar-les es poden submergir en aigua freda amb un dollet de suc de llima perquè mantinguen la seua tonalitat.
Receptes amb peres
Tortada de pera
Ingredients
- Paper de forn
- 1 làmina de pasta fullada redona
- 7 peres
- 60 g de mantega
- 50 g de farina
- 1 culleradeta de rent en pols
- 120 g de sucre glace
- 30 g d'ametla mòlta
- 1 cullerada d'ametles laminades
- 2 cullerades de llet sencera
- 1 ou
- Melmelada d'albercoc, melmelada de bresquilla o melmelada de pruna
- Aigua
- 1 llima
Recepta pas a pas
1. Forra la safata de forn amb paper vegetal.
2. Estén la làmina de pasta fullada damunt de la safata de forn i cobrix-la amb una altra capa de paper vegetal. Afig uns cigrons secs perquè el pasta fullada no s'ompli.
3. Introduïx la safata en el forn a 200é C, passats 15 minuts, retira-la.
4. Deixa que el pasta fullada refrede mentres ratlles la pell d'una llima.
5. Pela les peres sense llevar-li la tija i descoratja-les.
6. Cou les peres en aigua amb dos cullerades de sucre durant 10 minuts.
7. Retira les peres de l'aigua i deixa que es refreden.
8. En un bol, bat un ou amb la batedora de varetes i afig la mantega reblanida. A continuació, aboca la llet a la mescla junt amb la ratlladura de llima. Més tard, afig la farina, el rent i l'ametla mòlta (sense deixar de remoure amb la batedora de varetes)
9. Aboca esta massa sobre el pasta fullada enfornat i estén-la sobre la base.
10. Col·loca les peres, partides per la mitat, sobre la massa i farcida els buits amb les ametles en làmina.
11. Enforna la tortada a 200é C, durant 20 minuts.
12. Unta la superfície de la tortada amb la melmelada que preferisques una vegada s'haja refredat.
Galette de peres
Ingredients
- 155 g de farina
- 170 g de mantega freda
- 3 g de sal
- 100 g de formatge crema
- 10 g de vinagre de poma
- 3 peres
- 1 ou
- 12 g de sucre
- 150 g de formatge de cabra
- 20 g de sucre moreno
- 20 g d'anous pelades
- Mel
- Anou moscada
Recepta pas a pas
1. En un bol mescla la farina, la sal, afig la mantega (millor freda) i el formatge crema, mescla tot amb l'ajuda d'una espàtula o amb una batedora de varetes. Afig el vinagre de poma, 15 ml de l'aigua i mescla bé la mescla fins a aconseguir que s'unifique. Tapa la massa amb un plàstic i guarda-la 30 minuts en la nevera.
2. Col·loca el formatge de cabra, el sucre, la mel, les anous trossejades i l'anou moscada en un bol i mescla-ho ben tot amb una batedora de varetes.
3. Forra la safata de forn amb paper vegetal i estira la massa en un cercle de 30 centímetres, col·loca la mescla de formatge de cabra, mantenint allunyada un poc del bord. Realitza uns plecs al voltant de la massa.
4. Curta les peres a làmines verticals i col·loca-les dins de la mescla.
5. Pinta la massa amb un ou batut i empolvora-la amb sucre al voltant.
6. Enforna la galette de peres durant 25 o 30 minuts.
7. Transcorregut el temps d'enfornat, pinta els bords de la massa amb mel.
8. Deixa refredar abans de servir-la.