Llet fregida: recepta típica de Setmana Santa

Et duem tots els passos per a preparar llet fregida, la recepta tradicional. Esta Setmana Santa, sorprén les persones que estimes amb esta recepta deliciosa.

hui mengem

3 abril 2020

Compartix

La llet fregida és una de les postres més tradicionals de Setmana Santa i es pensa que prové del nord d’Espanya, però no hi ha dades que ho asseguren i són diverses les zones que se n’adjudiquen l’autoria. Vinga d’on vinga, la llet fregida són unes postres que triomfen allà on es mengen. La textura cremosa amb aromes de cítrics i canella, i un exterior cruixent gràcies a l’arrebossat i al sucre que la recobrix, convertixen la llet fregida en una de les postres estrela d’esta temporada.

Ingredients per a fer llet fregida (10 racions)


- 500 ml de llet sencera
- 130 g de sucre
- 60 g de farina de dacsa
- Corfa de llima
- Un canonet de canella

Per a arrebossar
- 1 ou
- 50 g de farina de dacsa
- Sucre
- Canella en pols
- Oli abundant per a fregir

Elaboració de la recepta de llet fregida de Setmana Santa

 1. Posa una cassola a foc mitjà i aboca-hi la mitat de la llet. Tira-hi la corfa de llima i el canonet de canella i, quan alce el bull, espera 2-3 minuts perquè la llet s’infusione.
 2. Retira la cassola del foc i trau-ne la corfa de llima i el canonet de canella. Reserva-ho.
 3. Aboca la resta de la llet en un bol i tira-hi la farina. Remena-ho bé fins que no hi queden grums.
 4. Posa de nou la cassola amb la llet infusionada a foc mitjà-baix i tira-hi el sucre i la mescla de llet amb la farina de dacsa. Remena-ho constantment amb una vareta perquè no s’hi facen grums i, quan alce el bull, continua remenant i espera uns 8 minuts mentre s’espessix. Després, retira la cassola del foc.
 5. Aboca la massa de la cassola en una safata profunda, repartix-la bé perquè quede anivellada i deixa que es refrede.
 6. Una vegada freda, tapa la safata amb paper transparent i deixa-la en la nevera, almenys, 4 hores.
 7. Trau la safata de la nevera i desapega’n les parets amb una espàtula. Aboca la massa en una altra safata bolcant-la de cap per avall amb cura i talla-la en uns 10 trossos.
 8. Disposa 50 grams de farina de dacsa en un plat profund i, en un altre, un ou batut. D’altra banda, posa una paella a foc mitjà i tira-hi oli abundant per a fregir.
 9. Mentre l’oli es calfa, arrebossa els trossos de massa passant-los primer per la farina i, després, per l’ou batut.
 10. Quan l’oli estiga calent, ves posant-hi els trossos de massa arrebossats i frig-los entre un i dos minuts per cada costat, fins que estiguen daurats. Després, trau-los i col·loca’ls en una safata sobre paper absorbent.
 11. Quan ja els tingues tots fregits, arrebossa’ls amb una mescla de sucre i canella al gust i ja estaran llestos per a menjar.