Llet fregida: recepta típica de Setmana Santa
Et duem tots els passos per a preparar llet fregida, la recepta tradicional. Esta Setmana Santa, sorprén les persones que estimes amb esta recepta deliciosa.

hui mengem
Compartix

La llet fregida és una de les postres més tradicionals de Setmana Santa i es pensa que prové del nord d’Espanya, però no hi ha dades que ho asseguren i són diverses les zones que se n’adjudiquen l’autoria. Vinga d’on vinga, la llet fregida són unes postres que triomfen allà on es mengen. La textura cremosa amb aromes de cítrics i canella, i un exterior cruixent gràcies a l’arrebossat i al sucre que la recobrix, convertixen la llet fregida en una de les postres estrela d’esta temporada.
Ingredients per a fer llet fregida (10 racions)
- 500 ml de llet sencera
- 130 g de sucre
- 60 g de farina de dacsa
- Corfa de llima
- Un canonet de canella
Per a arrebossar
- 1 ou
- 50 g de farina de dacsa
- Sucre
- Canella en pols
- Oli abundant per a fregir
Elaboració de la recepta de llet fregida de Setmana Santa
- Posa una cassola a foc mitjà i aboca-hi la mitat de la llet. Tira-hi la corfa de llima i el canonet de canella i, quan alce el bull, espera 2-3 minuts perquè la llet s’infusione.
- Retira la cassola del foc i trau-ne la corfa de llima i el canonet de canella. Reserva-ho.
- Aboca la resta de la llet en un bol i tira-hi la farina. Remena-ho bé fins que no hi queden grums.
- Posa de nou la cassola amb la llet infusionada a foc mitjà-baix i tira-hi el sucre i la mescla de llet amb la farina de dacsa. Remena-ho constantment amb una vareta perquè no s’hi facen grums i, quan alce el bull, continua remenant i espera uns 8 minuts mentre s’espessix. Després, retira la cassola del foc.
- Aboca la massa de la cassola en una safata profunda, repartix-la bé perquè quede anivellada i deixa que es refrede.
- Una vegada freda, tapa la safata amb paper transparent i deixa-la en la nevera, almenys, 4 hores.
- Trau la safata de la nevera i desapega’n les parets amb una espàtula. Aboca la massa en una altra safata bolcant-la de cap per avall amb cura i talla-la en uns 10 trossos.
- Disposa 50 grams de farina de dacsa en un plat profund i, en un altre, un ou batut. D’altra banda, posa una paella a foc mitjà i tira-hi oli abundant per a fregir.
- Mentre l’oli es calfa, arrebossa els trossos de massa passant-los primer per la farina i, després, per l’ou batut.
- Quan l’oli estiga calent, ves posant-hi els trossos de massa arrebossats i frig-los entre un i dos minuts per cada costat, fins que estiguen daurats. Després, trau-los i col·loca’ls en una safata sobre paper absorbent.
- Quan ja els tingues tots fregits, arrebossa’ls amb una mescla de sucre i canella al gust i ja estaran llestos per a menjar.