No hi ha estiu sense una nit d'estreles

Malauradament, no podem vore les estreles des de qualsevol lloc. Si t’interessa este tema, hui et portem una llista de llocs pera vore les estreles

VIATJAR AMB GUST

Compartix

Qui no ha anat a vore les estreles les nits d’estiu? És el pla perfecte per a fer amb amics, amb xiquets… en època de vacances. Però hui en dia és pràcticament impossible fer-ho a les ciutats per la quantitat de llum que hi ha i la contaminació que emetem, ja que cobrix el cel d’un mantell grisenc que ens impedix vore bé estos fenòmens.

 Un dels moments més màgics per a disfrutar d’una nit d’estreles és el mes d’agost. De les moltes pluges d’estreles que es podran disfrutar enguany, la pluja d’estreles dels Perseids és una de les més populars, coneguda també com “llàgrimes de Sant Llorenç”, i que podrem disfrutar entre el 23 de juliol i el 20 d’agost. L’activitat més alta serà la matinada del 13 d’agost de 2021, segons els experts. Però on és el millor lloc per a disfrutar d’este fenomen astronòmic?


Top 5 de llocs per a vore les estreles

Observatori d’Aras de los Olmos (València)

Situat a la comarca de l’Alt Túria, a la província de València, és una de les poques reserves de cel fosc que queden a la Comunitat Valenciana. Este observatori és un lloc privilegiat on podràs descobrir la magnitud de la Via Làctia, la lluentor de milers d’estreles visibles a simple vista, el traçat de les constel·lacions i els llaços amb la història i la cultura.


Parc astronòmic del Montsec (Lleida)

El Montsec és la tercera Reserva Starlight del món i la segona d’Europa. Ser destinació turística Starlight és una qualificació turística que concedix la UNESCO als llocs que tenen condicions excel·lents per a l’observació de les estreles. Este paratge de Lleida sense presència de contaminació lumínica és un enclavament perfecte per a passar una bona estona veient les estreles i les constel·lacions.


Observatori astrofísic de Javalambre (Terol)

Situat a la serra de Javalambre, és un dels enclavaments privilegiats per a observar el cosmos i tot el que hi té lloc. La nul·la contaminació lumínica fa que des d’este paratge es puga observar un autèntic espectacle. S’hi pot arribar per les pistes d’esquí de Javalambre. Els experts aconsellen portar roba d’abric, fins i tot a l’estiu, calçat de muntanya, llanternes de llum roja per a no enlluernar i el cotxe carregat de gasolina, ja que no hi ha estacions de servici pròximes per a posar gasolina en cas de necessitat.


Sierra Morena (Andalusia)

Esta cadena muntanyosa situada entre Andalusia i Castella-la Manxa es distingix per ser la destinació turística Starlight més gran del món, amb més de 400 quilòmetres. A més, el bon clima de la regió sempre és un plus de garantia de nits clares: asseguren que ho estan més del 60% de les nits i oferixen una visibilitat molt bona. I, per si això no fora prou, Sierra Morena disposa d’una interessant xarxa de miradors estratègicament situats perquè esta visita siga una experiència inoblidable.


Observatori de Sierra Nevada (Granada)

 A l’hivern és una de les estacions d’esquí preferides pels espanyols per a practicar esports de neu, però a l’estiu este parc natural es convertix en l’escenari ideal d’excursions i rutes de senderisme per als amants de la natura; i, a les nits, en el lloc perfecte per a poder disfrutar d’un dels majors espectacles nocturns d’astronomia.