Lluç amb salsa de gambes: un plat de deu
El lluç amb salsa de gambes és la combinació perfecta entre textura i sabor. Seguix la nostra recepta i prepara un plat deliciós i al teu gust.
hui mengem
Compartix
INGREDIENTS (per a 2 persones):
- ½ ceba picada
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra
- 200 g gambes llistades xicotetes
- Sal
- 100 g tomaca triturada en llanda
- 50 ml vi blanc
- 250 ml d’aigua
- Farina
- 400 g de lluç en lloms
ELABORACIÓ:
1. Piquem la ½ ceba i la posem a calfar en una cassola d’altura mitjana amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
2. Quan la ceba estiga daurada hi afegim les gambes i una miqueta de sal, i ho sofregim a foc mig alt.
3. Incorporem la tomaca triturada. Si optem per usar tomaca natural, tindrà més aigua i haurem d’esperar que reduïsca abans de seguir amb els passos següents.
4. És el moment d’afegir el vi blanc i esperar que l’alcohol s’evapore. Una vegada s’haja evaporat, hi afegim l’aigua i ho remenem bé per a soltar tot el que s’haja quedat apegat en el fons de la cassola.
5. Quan l’aigua alce el bull, ho cuinem 5 minuts a foc mitjà i ho reservem.
6. Mentrestant, en una altra cassola, posem oli a calfar i hi afegim els lloms de lluç, que haurem passat prèviament per farina, perquè no se’ns trenquen.
7. Fregim el lluç pels dos costats, llevem la cassola del foc i traiem els lloms de lluç fora. Els reservem.
8. Tornem al caldo que hem preparat i el triturem amb la batedora, amb les gambes incloses.
9. Posem l’oli on hem marcat els lluços al foc i hi afegim una cullerada de farina i ho remenem.
10. Seguidament, hi afegim el caldo de gamba que hem triturat passant-lo primer per un colador perquè no caiguen corfes ni pells. Ho remenem fins que la salsa lligue bé.
11. I afegim els lloms de lluç.
12. Ho rectifiquem de sal.
13. Ho deixem coure a foc mitjà tot junt perquè els sabors es lliguen durant 5 minuts i, a punt per a disfrutar!
Truc:
- Podem usar part de la salsa per a elaborar un arròs o uns espaguetis a la marinera.
- Guarda el cap i l’espina del lluç per a fer un fumet.