Lluç amb salsa de gambes: un plat de deu 

El lluç amb salsa de gambes és la combinació perfecta entre textura i sabor. Seguix la nostra recepta i prepara un plat deliciós i al teu gust. 

hui mengem

Compartix


INGREDIENTS (per a 2 persones):

  • ½ ceba picada
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 200 g gambes llistades xicotetes 
  • Sal 
  • 100 g tomaca triturada en llanda
  • 50 ml vi blanc
  • 250 ml d’aigua
  • Farina
  • 400 g de lluç en lloms

ELABORACIÓ:

1. Piquem la ½ ceba i la posem a calfar en una cassola d’altura mitjana amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra.  

2. Quan la ceba estiga daurada hi afegim les gambes i una miqueta de sal, i ho sofregim a foc mig alt. 

3. Incorporem la tomaca triturada. Si optem per usar tomaca natural, tindrà més aigua i haurem d’esperar que reduïsca abans de seguir amb els passos següents. 

4. És el moment d’afegir el vi blanc i esperar que l’alcohol s’evapore. Una vegada s’haja evaporat, hi afegim l’aigua i ho remenem bé per a soltar tot el que s’haja quedat apegat en el fons de la cassola. 

5. Quan l’aigua alce el bull, ho cuinem 5 minuts a foc mitjà i ho reservem. 

6. Mentrestant, en una altra cassola, posem oli a calfar i hi afegim els lloms de lluç, que haurem passat prèviament per farina, perquè no se’ns trenquen. 

7. Fregim el lluç pels dos costats, llevem la cassola del foc i traiem els lloms de lluç fora. Els reservem. 

8. Tornem al caldo que hem preparat i el triturem amb la batedora, amb les gambes incloses. 

9. Posem l’oli on hem marcat els lluços al foc i hi afegim una cullerada de farina i ho remenem. 

10. Seguidament, hi afegim el caldo de gamba que hem triturat passant-lo primer per un colador perquè no caiguen corfes ni pells. Ho remenem fins que la salsa lligue bé. 

11. I afegim els lloms de lluç. 

12. Ho rectifiquem de sal. 

13. Ho deixem coure a foc mitjà tot junt perquè els sabors es lliguen durant 5 minuts i, a punt per a disfrutar!


Truc: 

  • Podem usar part de la salsa per a elaborar un arròs o uns espaguetis a la marinera. 
  • Guarda el cap i l’espina del lluç per a fer un fumet.