L’orada
De cos ovalat, allargat i comprimit, el seu nom respon al color groc que té entre els ulls. Es tracta d’un dels peixos més preuats de les nostres costes i la seua versatilitat a la cuina és infinita.
els frescos
Compartix
L’orada viu en aigües càlides i poc profundes,en fons d’arena o de pedra. El seu període de reproducció va des del setembrefins al desembre i cada femella pot arribar a pondre fins a 2 milions d’ous perquilo de pes. La fresa té una durada d’entre 2 i 3 mesos. Els exemplars adultsque trobem al supermercat tenen entre 18 i 24 mesos i pesen, de mitjana, uns400 grams.
BENEFICIS DE L'ORADA
• Peix blanc de carn magra i, per tant, amb pocs greixos i calories.
• Rica en àcids grassos Omega-3 i Omega-6.
• De fàcil digestió.
• Rica en proteïnes d’alt valor biològic.
• Recomanada en persones amb estómac delicat, que vulguen baixar de pes i en dietes per a cuidar el sistema cardiovascular.
• Amb propietats antioxidants, també és beneficiosa per a la vista.
CONSELLS DE COMPRA I CONSERVACIÓ
Quan anem al supermercat hem de fixar-nos que el peix tinga una base de gel per davall. No ha d’haver-hi grans muntons de peix i haurà d’estar col·locat sobre una superfície inclinada que permeta l’eixida de líquids.
Hem de fixar-nos en:
• Aspecte general: cos turgent, suau al tacte, brillant, transparent.
• Ganyes: de color roig o bordeus brillant, separades en les làmines, sense mucus i sense mala olor.
• Ulls: brillants, transparents, humits però sense mucus, ixents (segons l’espècie, rectes o convexos), amb la pupil·la fosca i brillant.
• Pell i escates: brillants, llises, humides i sense mucositat (llevat d’algunes espècies).
CRIANÇA DELS NOSTRES MARS
A la peixateria de Consum trobaràs orada illobarro “d’etiqueta”. Identificades amb el segell de qualitat “Criança delsnostres mars”, que en garanteixen l’origen 100% nacionali oferixen unes garanties de frescor i qualitat excel·lents.
Les 7 propietats que no coneixies de les carlotes
descobrix-las
Les 7 propietats que no coneixies de les carlotes