Mandonguilles amb salsa d’ametles: recepta tradicional
Aprén a fer mandonguilles amb salsa d’ametles amb la nostra senzilla recepta. Prepara-les i disfruta cuinant esta recepta tradicional! No t’ho perdes!
hui mengem
Compartix
Les mandonguilles amb salsa d’ametles és una recepta molt bona que es pot elaborar per a qualsevol ocasió, ja siga un dia normal i corrent o una celebració. El fet que es puga acompanyar amb una ensalada i creïlles fa que siga un plat molt complet i versàtil, perfecte per a preparar en qualsevol moment.
Ingredients de les mandonguilles amb salsa d’ametles
Els ingredients que necessitarem per a les mandonguilles amb salsa són estos:
- 400 g de carn picada
- 1 ou L
- sal
- pebre negre molt
- 2 branques julivert
- 1 all
- 2 cullerades soperes de pa ratllat
Quant a la salsa d’ametles, vorem com es prepara a banda, perquè és una recepta que ens pot servir tant per a estes mandonguilles com per a plats de peix i inclús de pasta.
Recepta de mandonguilles amb salsa d’ametles
Vegem ara com es prepara la recepta de mandonguilles amb salsa d’ametles. Seguirem els passos següents:
- El primer que farem és elaborar les mandonguilles. Per a fer-les, posem en un bol la carn picada, l’ou, la sal, el pebre, el julivert i l’all picats. Ho mesclem tot i a continuació hi afegim el pa ratllat. Continuarem mesclant-ho fins que les mandonguilles tinguen prou consistència. Formem les boles amb les mans i les passem per farina. La mida, al gust personal.
- Cuinem les mandonguilles en una paella amb oli.
- Hi afegim la salsa d’ametles (a continuació expliquem com es fa) i ho cuinem tot junt. Deixem que es coga tot a foc lent durant 15 minuts o fins que vegem que la salsa queda com volem o que les mandonguilles estiguen cuites per dins.
Finalment, podem donar-li un toc amb julivert picat per damunt. Estem segurs que ningú es resistirà a esta deliciosa recepta.
Com es fa la salsa d’ametles?
La salsa d’ametles és un acompanyant perfecte. No només això, ja que té moltes propietats medicinals i beneficis, com ara un alt contingut en vitamina E i fibra. Esta salsa, a més, és molt senzilla d’elaborar i no requerix que tinguem grans dots culinàries.
Necessitarem estos ingredients:
- 150 g d’ametla molta
- 2 alls
- ½ ceba
- 3 llesques de pa
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- ½ caldo de carn (també servix una pastilla de caldo)
- tomaca fregida
- 75 ml de llet
- vi blanc (opcional)
Quant als passos, farem el següent:
- Pelem mitja ceba i els alls i els trossegem. També tallem les llesques de pa a trossos menuts. Si no tenim ametles moltes, el primer pas és pelar les ametles, tallar-les i picar-les tant com puguem en un morter.
- Posem a sofregir la ceba en una paella amb oli a foc mitjà i, quan comence a daurar-se, hi afegim els trossos de pa. Ho remenem contínuament amb una cullera de fusta per a evitar que els trossos de ceba es cremen i s’apeguen. Una vegada el pa estiga fregit, hi afegim l’ametla molta o triturada fins que es daure i, quan adquirisca este color daurat, hi afegim 3 o 4 cullerades de vi blanc i continuem remenant-ho. Cal recordar que el pas del vi és opcional i en cas que vulguem preparar la salsa d’ametles per als menuts, podem ometre’l.
- Quan s’haja evaporat el vi, hi incorporem 2 o 3 cullerades de tomaca fregida, ho mesclem tot i deixem que repose uns minuts.
- Quan la salsa haja reposat un poc, hi afegim la pastilla o el got de caldo. Remenem la salsa d’ametles amb la cullera de fusta i li afegim llet. Quan tots els ingredients estiguen fets i ben mesclats, aboquem la mescla en un recipient apte per a la batedora i ho batem. En funció de la consistència que tinga, afegim més llet o aigua a la salsa o la deixem així.
Finalment, podem afegir alguns trossos d’ametla a la nostra salsa com a decoració i inclús integrar-los en la salsa per a aportar-li un toc cruixent. A menjar s’ha dit!