Mandonguilles de lluç: recepta amb salsa verda
Les mandonguilles de lluç són un plat mariner que li trau un gran partit al sabor d’este peix. T’ensenyem pas a pas com es fan les mandonguilles i la seua salsa.
hui mengem
Compartix
És un plat molt mariner que, una vegada més, ens demostra com de bé s’aprofita el lluç en la cuina. En la recepta t’expliquem pas a pas com es fan; però tu, a més, els pots donar el teu toc personal, afegint-los trossets de gambes, llagostins o tonyina. Prova de cuinar el lluç d’una manera diferent i voràs com els agrada.
INGREDIENTS:
MANDONGUILLES:
- ½ kg de filets de lluç
- 4 ous
- 60 g de ceba
- 2 llesques de pa blanc (pot ser de motle)
- 80 ml de nata
- 2 alls
- 20 ml d’oli d’oliva verge extra
- Julivert
- Sal
- Pebre negre
- Farina
- Pa ratllat
SALSA DE PEIX:
- 1 l de caldo de peix
- 200 ml de vi blanc
- 1 ceba
- 1 pimentó verd
- 60 ml d’oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
- Farina
- 1 rameta de julivert
PREPARACIÓ:
MANDONGUILLES:
1. Pica la ceba i l’all, i reserva-ho.
2. Tritura els filets de lluç juntament amb el pa, la nata, dos ous, un pessic de sal, pebre i oli d’oliva verge extra.
3. Posa la mescla triturada en un bol i incorpora-hi la ceba, els alls picats i el julivert.
4. Remena-ho tot bé fins a aconseguir una textura uniforme.
5. Posa’t una miqueta d’oli a les mans i dona forma a les mandonguilles.
6. Quan estiguen totes, passa-les per farina, ou batut i pa ratllat, i deixa-les sobre una font.
7. Frig totes les mandonguilles amb oli ben calent i reserva-les.
SALSA:
1. Salta en una paella la ceba i el pimentó verd picats fins que estiguen ben cuinats.
2. Aboca-hi la farina i torra-la una miqueta. A continuació, afig el vi blanc i deixa que s’evapore.
3. Incorpora-hi el caldo de peix i les mandonguilles que hem reservat.
4. Cuina-ho a foc mitjà durant 20 minuts.
5. A l’hora de servir-ho, empolvora-ho tot amb julivert picat.