Mandonguilles de lluç: recepta amb salsa verda

Les mandonguilles de lluç són un plat mariner que li trau un gran partit al sabor d’este peix. T’ensenyem pas a pas com es fan les mandonguilles i la seua salsa.

hui mengem

Compartix


És un plat molt mariner que, una vegada més, ens demostra com de bé s’aprofita el lluç en la cuina. En la recepta t’expliquem pas a pas com es fan; però tu, a més, els pots donar el teu toc personal, afegint-los trossets de gambes, llagostins o tonyina. Prova de cuinar el lluç d’una manera diferent i voràs com els agrada.

INGREDIENTS:

MANDONGUILLES:

  • ½ kg de filets de lluç
  • 4 ous
  • 60 g de ceba
  • 2 llesques de pa blanc (pot ser de motle)
  • 80 ml de nata 
  • 2 alls
  • 20 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Julivert 
  • Sal
  • Pebre negre
  • Farina
  • Pa ratllat

SALSA DE PEIX:

  • 1 l de caldo de peix
  • 200 ml de vi blanc
  • 1 ceba
  • 1 pimentó verd
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Farina 
  • 1 rameta de julivert

PREPARACIÓ:

MANDONGUILLES:

1. Pica la ceba i l’all, i reserva-ho. 

2. Tritura els filets de lluç juntament amb el pa, la nata, dos ous, un pessic de sal, pebre i oli d’oliva verge extra. 

3. Posa la mescla triturada en un bol i incorpora-hi la ceba, els alls picats i el julivert.

4. Remena-ho tot bé fins a aconseguir una textura uniforme.

5. Posa’t una miqueta d’oli a les mans i dona forma a les mandonguilles. 

6. Quan estiguen totes, passa-les per farina, ou batut i pa ratllat, i deixa-les sobre una font.

7. Frig totes les mandonguilles amb oli ben calent i reserva-les.


SALSA:

1. Salta en una paella la ceba i el pimentó verd picats fins que estiguen ben cuinats.

2. Aboca-hi la farina i torra-la una miqueta. A continuació, afig el vi blanc i deixa que s’evapore.

3. Incorpora-hi el caldo de peix i les mandonguilles que hem reservat.

4. Cuina-ho a foc mitjà durant 20 minuts. 

5. A l’hora de servir-ho, empolvora-ho tot amb julivert picat.