Melmelada de pruna: com es fa 

Descobrix com es fa la melmelada de pruna i aprén a preparar esta deliciosa recepta elaborada amb fruita de temporada. 

hui mengem

Compartix

Mermelada de ciruela: cómo hacerla


Estas características convierten a la ciruela en una fruta muy recurrente en la cocina, tanto en platos salados, como en postres o mermeladas.

La pruna és una fruita molt saborosa i refrescant. La trobem en el punt òptim en els mesos de juny a setembre, i això fa que siga una de les fruites de l’estiu. 


És una fruita molt rica en vitamines C i A i en aigua (83%), per això és tan refrescant. A més, aporta potassi, calci, magnesi, fòsfor i ferro, i a penes conté greix ni proteïnes. Esta composició nutricional convertix la pruna en un aliment energètic, depuratiu, tonificant i lleuger, capaç d’estimular el sistema nerviós. 


Roges, grogues, verdes, morades, negres… les prunes són una fruita amb un gust entre àcid i dolç. Així, en funció de la varietat, canvia el gust: les roges són més dolces, les grogues tenen més suc i les clàudies destaquen per l’aroma dolç.


Estes característiques convertixen la pruna en una fruita molt recurrent en la cuina, tant en plats salats com en postres o melmelades. 


Com es fa la melmelada de pruna


Quan arriba l’època de l’estiu i comença a abundar la pruna en el mercat, què millor que fer la teua pròpia melmelada casolana per a acompanyar els teus desdejunis. 

Quasi totes les melmelades s’elaboren de forma semblant, la clau està a afegir la quantitat exacta de sucre i que el temps de cocció siga l’adequat. 

Per a elaborar la nostra melmelada de prunes necessitarem:

Mermelada de ciruela: cómo hacerla

Ingredients: 

- 800 g de sucre

- ½ got d’aigua

-  El suc d’una llima

-  1kg i mig de prunes grogues

Elaboració:

1. En primer lloc, rentem les prunes i en retirem els pinyols. Les depositem en una cassola, si pot ser, de fang. 

2. Hi afegim l’aigua i les cuinem a foc lent durant 10 minuts. 

3. Transcorregut el temps, les retirem del foc i les passem pel passapurés. 

4. La polpa resultant la posem de nou en la cassola i hi afegim el suc de llima i el sucre. Ho cuinem durant 40 minuts a foc lent, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. 

5. Finalment, passats els 40 minuts, introduïm la melmelada en pots, els tanquem i els coem al bany maria durant 10 minuts, perquè facen l’efecte buit que ajudarà a conservar-los durant més temps. 

Per a refredar els pots és preferible posar-los en aigua tèbia. Quan es refreden, tindrem la melmelada a punt.