Ràpid, saludable i senzill: un menú deliciós amb la fregidora d’aire

Descobrix el nostre menú cuinat amb fregidora d’aire amb receptes fàcil si saboroses que promouen el teu benestar. Opcions delicioses perquè et sentes millor cada dia.

hui mengem

Compartix


La cocció en la fregidora d’aires’ha convertit en una tendència en la cuina moderna, perquè oferix la possibilitat de disfrutar de la deliciosa textura cruixent dels aliments fregits sense recórrer a l’ús excessiu d’oli. La capacitat que té per a preparar aliments de manera ràpida i senzilla es basa en la tecnologia Rapid Air, que permet que l’aire circule ràpidament i de manera uniforme, fet que assegura una cocció homogènia i reduïx significativament el temps de cocció en comparació amb els forns convencionals. Si hi afegim una xicoteta quantitat d’oli, es dispersa en forma de gotetes diminutes que, combinades amb l’aire calent, aconseguixen deshidratar la superfície dels aliments i creen una crosta semblant a la dels fregits tradicionals, amb un color daurat característic.

Des del punt de vista nutricional, s’estima que es reduïx fins a un 90% la quantitat d’oli en el producte final. Per això, en terme energètics, els aliments que es cuinen en la fregidora d’aire tan sols aporten una tercera part de les calories, en comparació amb els aliments fregits tradicionalment. La fregidora d’aire, incorporada a un estil de vida equilibrat, pot contribuir significativament a una alimentació més saludable i nutritiva.



Pastís de iogurt

Ingredients: 8 persones

Temps: 55 minuts

  • 4 ous
  • 500 g de formatge en crema light
  • 250 g de iogurt natural desnatat
  • 40 g de maizena
  • 50 g d’eritritol
  • 60 g de fruites roges

Preparació:

Mescla en un recipient ample i fondo el formatge, el iogurt, els ous, la maizena i l’eritritol. Bat-ho amb unes varetes fins que obtingues una pasta homogènia. Aboca la pasta dins d’un motle de 14 cmde diàmetre, folrat amb paper vegetal. Cuina el pastís en la fregidora d’aire a160 ºC durant 45 minuts o fins que estiga ben quallat. Si la superfície es daura massa, cobrix-la amb paper d’alumini. Retira el pastís de la fregidora d’aire i deixa que es refrede completament abans de traure’l del motle i servir-lo. Acompanya cada porció amb fruites roges.

Energia: 240 kcal.

Hidrats de carboni: 8,8 g.

Sucres simples: 4,96 g.

Proteïnes: 13,17 g.

Greixos: 16,9 g.

G. saturats: 9,45 g.

G. poli: 0,92 g.

G. mono: 5,09 g.

Colesterol: 141 mg.

Fibra: 0,50 g.



Broquetes de verdures amb salsas

Ingredients: 2 persones.

Temps: 35 minuts.

  • 50 g d’albergina
  • 50 g de carabasseta
  • 50 g de xampinyons
  • 50 g de pimentó roig
  • 50 g de tomaques cherry

Salsa

  • 10 g de pasta de tamarinde
  • 5 g de salsa de peix
  • 5 g de panela
  • 10 ml de soja o tamari
  • 10 g de cremade cacauet

Preparació:

Renta les verdures, talla-lesa trossos i afig en l’accessori de la fregidora la peça pera les broquetes. En cas que no tingues els accessoris, utilitza furgadents. Posa les broquetes en la fregidora d’aire i polvoritza-les amb oli d’oliva verge extra. Per a la salsa, afig-ne tots els ingredients en un casset i cuina’ls a foc mínim fins que tinga la consistència d’una salsa. Trau les broquetes amb compte i afig-los la salsa per damunt. Servix-ho calent.

Energia: 78 kcal.

Hidrats de carboni: 10,23 g.

Sucres simples: 9,38 g.

Proteïnes: 2,92 g.

Greixos: 2,82 g.

G. saturats: 0,56 g.

G. poli: 0,77 g.

G. mono: 1,30 g.

Colesterol: 0 mg.

Fibra: 2,16 g.



Salmó cruixent

Ingredients: 2 persones

Temps: 20 minuts.

  • 250 g de salmó fresc
  • 40 g de flocs de dacsa torradade desdejuni sense sucre
  • 2 ous
  • Espècies al gust (pebre negre,pebre roig, cúrcuma, herbesaromàtiques...)
  • Sal i pebre al gust

Preparació:

Talla el llom de salmó a daus menuts i lleva’ls la pell. Salpebra’ls al gust i reserva’ls. Posa en un bol els flocs de dacsa i pica’ls per a obtindre’n trossos menuts. Bat també els ous. Aboca la mescla d’espècies per damunt del salmó i, a continuació, col·loca’n els trossos en els ous batuts i, després, arrebossa’ls amb els flocs de dacsa. Posa un paper de forn en la cistella de la fregidora sense oli o fregidora d’aire per a no tacar-ne la base i, sense afegir-hi gens d’oli, distribuïx els trossos de salmó. Cuina’ls durant 12 minuts a 200 ºCi sacsa la cistella a mitjan cocció perquè els trossos de salmó es dauren per tots els costats de manera homogènia. En este temps quedaran perfectament cuits, ben suculents per dins i molt daurats i cruixents per fora.