Menú per a controlar el teu colesterol
Comparte
Cuscús de coliflor i fruites seques
Ingredients (4 persones)
600 g de coliflor
40 g d’ametles
crues laminades
40 g d’anous
20 g de panses
20 g d’orellanes picades
5 g de pinyons
5 g de llavors de fenoll
20 ml d’oli d’oliva
Sal i pebre negre
Preparació
Torra en una paella ampla les ametles amb les anous, els pinyons i el fenoll. Agrega-hi un poc d’oli i incorpora-hi la coliflor amb les panses i les orellanes, remenant-ho bé. Tira-hi una miqueta d’aigua si el fons de la paella estiguera massa sec.
Salta-ho remenant-ho regularment fins que la coliflor estiga cuita, però al dente. Posa-hi sal i pebre al gust i servix-ho.
Informació nutricional (per ració)
Cavalla al grill amb ensalada de cogombre i pera
Ingredients (4 persones)
1 kg de cavalla (4 unitats)
50 ml de salsa de soja
50 ml de vi d’arròs
Per a l'ensalada:
400g de cogombre
400 g de pera ferma i sucosa
10 ml de suc de llima
40 ml d’oli d’oliva
Sal
Preparació
Llava bé les cavalles davall el raig d’aigua freda i eixuga-les amb uns tocs de paper de cuina. Amb un ganivet, fes a cada costat dels peixos uns talls lleugerament oblics, no massa profunds i amb 1 cm de separació entre ells. Elabora una marinada amb la salsa de soja i el vi i unta’n les cavalles unes quantes voltes.
Després torra-les, si pot ser al grill o al forn convencional (sense posar-les damunt de la safata per a forn), de 15 a 20 minuts, girant-les de tant en tant. Mentre es cuinen, vés untant-les també amb la salsa. Obri el cogombre tallant-lo a la llarga i retira’n les llavors amb una cullera. Talla’l en rodanxes fines.
Pela la pera, dividix-la en 4 trossos i trosseja-la. Condimenta-ho amb el suc de llima, l’oli d’oliva i la sal. Servix les cavalles amb l’ensalada.
Informació nutricional (per ración)
Púding de xocolate negre i llavors de "Chía"
Ingredients (4 persones)
80 g de semillas de chía
40 g de cacao puro en polvo
500 ml de bebida de soja
80 g de yogur espeso natural desnatado
10 g de miel
Preparació
Coloca las semillas de chía en un cuenco, añade el cacao en polvo y mezcla bien. Cubre con la bebida de soja y bate con unas varillas hasta no dejar grumos. Espera 10 minutos, vuelve a mezclar y tapa con plástico. Conserva en la nevera toda la noche.
Escurre el líquido del yogur y bate con la miel hasta dejar una textura bien cremosa. Forma el pudding dividiendo la mezcla de semillas de chía en dos partes, cubriendo con la mitad el fondo de un tarro, vaso o copa pequeña. Agrega la capa de yogur y culmina con el resto de las semillas de chía y chocolate.
Informació nutricional (per ració)
Planifica tus recetas
Visita el Planificador de Consum
Planifica tus recetas