El llobarro: peix blau o blanc?

El llobarro és un peix blau o blanc? Descobrix amb nosaltres la resposta a esta pregunta, així com les propietats, valors nutricionals i receptes en què incloure este excel·lent peix magre.

els frescos

Compartix

El nom del llobarro prové de la paraula “llop de mar”, a causa de la seua voracitat i a la rapidesa amb què ataca a les seues preses, encara que també és coneguda per altres noms depenent de la comunitat autònoma: lupin (País Basc) , llobarro (Galícia) i llobarro (Catalunya i costa mediterrània) . Habitualment es comercialitza fresca i sencera. Per l'estacionalitat de l'espècie, es captura principalment en els mesos més freds, però en el mercat es pot trobar tot l'any, gràcies a ser una espècie potencial per a l'aqüicultura.

Quin tipus de peix és el llobarro?

Si et preguntes si el llobarro és un peix blau o blanc, has de saber que es tracta d'un peix blanc o magre. Açò vol dir que es tracta d'un peix amb poques calories i un sabor més suau que les varietats de peix blau.

Propietats del llobarro

Des del punt de vista nutricional, el llobarro és un dels peixos blancs més magres. Es considera un aliment molt nutritiu, apte per a dietes hipocalóricas si es cuina de forma senzilla i baixes en sodi, a causa de l'escàs contingut en este mineral. T'interessa descobrir les propietats d'este pescado?, pren nota d'elles.

  • Posseïx poques calories: una ració de 100 grams de peix blanc té entre 70 i 90 calories. El seu percentatge de greix és mínim, per la qual cosa resulta un peix molt adequat en dietes destinades a l'aprimament.
  • Fàcil digestió: una de les principals virtuts dels peixos blancs és la seua fàcil digestió.
  • Proteïnes d'alt valor biològic: el peix blanc conté proteïnes d'alta qualitat, que aporten aminoàcids essencials que el nostre organisme necessita per a funcionar correctament. Una ració de 100 grams de peix blanc conté 24g de proteïnes.
  • Alt contingut en vitamines del grup B: el peix blanc aporta vitamines, sobretot del grup B, que beneficien el creixement i desenrotllament de glòbuls rojos. Entre les vitamines mereixen menció especial les del grup B12 que contribuïx a un adequat funcionament del sistema nerviós.
  • Alt contingut en minerals: la seua carn suposa una aportació interessant de minerals com el fòsfor i el seleni; i sodi.



Informació nutricional del llobarro 

Per cada 100 grams de llobarro, podem trobar:

  • Proteïnes: 18 g
  • Greixos: 1,3 g
  • Ferro: 1,1 mg
  • Magnesi: 26 mg
  • Potassi: 255 mg
  • Fòsfor: 210 mg
  • Zinc: 0,80 mg
  • B2 o riboflavina: 0,16 mg

 

Consells de compra i conservació 

A l'hora de comprar-la hem de tindre en compte el seu estat de frescor observant les seues característiques organolèptiques:

  • Una consistència ferma: escates adherides a la pell.
  • Color blanc i color platejat davall del ventre, com més intens siga este ... Més fresc estarà el nostre llobarro!
  • Ulls brillants i no afonats.

Una vegada a casa, s'ha de consumir en 24-48 hores i conservar-lo en la nevera perfectament net, separat de la resta d'aliments per a evitar que transmeta l'olor, encara que també podem congelar-lo sencer o bé, en filets, sempre que es trobe fresc i net.