El llobarro: peix blau o blanc?

Un dels peixos més magres i baixos en sodi. El llobarro és una de les espècies marines més valorades per la delicadesa de la seua carn. És un peix de cos fi i estilitzat, de cap allargat i boca molt gran. El seu color varia entre el gris fosc en el dors fins al blanc del ventre.

els frescos

Compartix

 
El seu nom prové de la paraula “llop”, per la voracitat i la rapidesa amb què ataca les preses, i de fet altres noms amb què es coneix són “llop” o “llobina”.

Habitualment es comercialitza fresc i sencer. Per l’estacionalitat de l’espècie, es captura principalment els mesos més freds, però al mercat es pot trobar tot l’any, pel fet de ser una espècie potencial per a l’aqüicultura.

Beneficis del llobarro

Des del punt de vista nutricional, és un dels peixos blancs més magres. Es considera un aliment molt nutritiu, apte per a dietes hipocalòriques si es cuina de forma senzilla i baixes en sodi, pel contingut escàs en este mineral. A això s’unix el contingut elevat en proteïnes d’alt valor biològic. La seua carn suposa una aportació interessant de minerals com el fòsfor i el seleni; i moderada de potassi, magnesi i ferro. Entre les vitamines mereixen un esment especial les del grup B12, que contribuïx a un funcionament adequat del sistema nerviós.Informació nutricional 

(ració de 100 g)

Energia: 86 Kcal

Greixos: 1,3 g

Proteïnes: 18 g

HDC: 0 g

Calci: 20 mg

Ferro: 1,1 mg

Vitamina B12: 4 ug

Consells de compra i conservació del Llobarro

A l’hora de comprar-lo hem de tindre en compte l’estat de frescor observant les seues característiques organolèptiques: consistència ferma, escates adherides a la pell, ulls brillants i no afonats. Una vegada a casa, s’ha de consumir en 24-48 hores i guardar-lo sempre a la nevera perfectament net, separat de la resta d’aliment per a evitar que transmeta l’olor.

Del nostre web a la teua taula

Sabies que…

A vegades es pot confondre l’autèntic llobarro amb altres espècies molt semblants, com el llobarro pigallat o baila, que pertany al mateix gènere però a una espècie diferent i que es distingix del llobarro perquè té el cos cobert de punts o “pigues”.