Les 5 millors fires per a visitar este Nadal 

Coneixes les millors fires de Nadal? Descobrix quines ciutats d’Espanya tenen mercats de Nadal increïbles que no et pots perdre. Comencem!

VIATJAR AMB GUST

Compartix

Fira de Santa Llúcia, Barcelona

Este és, potser, el més tradicional dels mercats de Nadal de Barcelona, amb més de 235 anys d’història. La fira, situada a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, té prop de 300 parades, 140 de les quals són espais de venda de productes exclusivament de Nadal: figuretes, pessebres, arbres de Nadal, decoració i molts altres. La resta de l’espai l’ocupen una trentena de llocs dedicats a articles artesanals de regal, com ara complements tèxtils, ceràmica, joieria, cuir, etc.

Les figures de Nadal catalanes, com el famós caganer o el tió, tenen un lloc d’honor en la fira, però en les parades podem trobar tot tipus d’idees per a decorar i regalar, des dels productes més clàssics fins als més moderns i originals. Val la pena recórrer-lo i tastar les neules, un dolç típic de Nadal que es presenta generalment enrotllat en forma de cilindre. Estan fetes amb farina, sucre, mantega, clara d’ou i pell de llima i, alerta!, són addictives. 

Mercat de la Plaza Mayor, Madrid

És possiblement un dels mercats de Nadal més coneguts del nostre país. Més de 100 parades i 100 anys d’història dedicats a la venda de productes tradicionals. En este racó madrileny de Nadal triomfen els pessebres, els joguets i, també, els articles de broma.

La tradició s’ha anat estenent a altres zones de la capital que estos dies també omplin els carrers de la màgia de Nadal. A més dels que s’organitzen a la plaça d’Isabel II, davant del Teatro Real, o a la plaça de Juan Goytisolo, al costat del Museu Reina Sofia, ens podem trobar amb l’ambient de Nadal en barris com Carabanchel, Chamberí, Arganzuela (Madrid Río) o Puente de Vallecas, entre d’altres. 

Encara que el mercat no disposa d’un racó gastronòmic específic, no hi ha més bon escenari per a disfrutar de les delícies de Madrid que la Plaza Mayor. Imprescindible començar la jornada esmorzant uns xurros. 

Fira d’Artesania, València

Cada any la ciutat de València es vist de màgia en la Fira d’Artesania de Nadal. Amb prop d’una trentena de parades, enguany la cita anual es presentarà en la seua ubicació habitual, la plaça de la Reina, que s’ha reformat recentment. També és molt recomanable visitar el Mercat de Colón, que s’engalana encara més amb un arbre i un pessebre de Nadal. En este espai, a més, s’organitzen diferents activitats per al públic infantil. 

Torrons, massapans i, per descomptat, els pastissets de moniato són especialitats dolces valencianes i de Nadal que convé no perdre’ns. 

Mercat de Nadal de Nervión, Sevilla

El Gran Mercat de Nadal de Nervión, situat en este barri sevillà tan emblemàtic, es compon per cabanyes blanques de fusta repletes de tot tipus de productes artesanals de regal, decoració i joieria. Es troba a l’avinguda de Luis de Morales, al costat d’un centre comercial.

El mercat de Nervión conviu amb altres dos mercats de Nadal: el que hi ha situat davant de l’Ajuntament i el tradicional Mercat de Nadal d’Artesania. La seua particularitat es troba en la qualitat dels articles i en la representació de diversos oficis artesanals: cuir, joieria de plata, barreteria, fusta, cosmètica, vidre, terrisseria, flors seques, ceràmica o gravats, entre d’altres. 

Mercat de Nadal, Granada 

Més de mig centenar de parades artesanes faran les delícies de tots aquells que es passegen este Nadal entre la plaça de Bib-Rambla i la font de Las Batallas, a la Puerta Real de Granada. Els visitants poden trobar articles de regal, artesania, corones de flors, llibres, plantes, arbres de Nadal, dolços, ceràmica tradicional granadina, esmalts a foc o cosmètica natural, entre altres coses. A més, podran disfrutar de les activitats dirigides especialment a famílies, com els tallers demostratius i participatius.

Si ens decidim per una d’estes destinacions andaluses, segur que no tardem molt a trobar els típics “roscos de vino”. Un dolç tradicional que els més xicotets de la casa solen reservar per a deixar-los a Ses Majestats els Reis d’Orient la nit del 5 de gener.