Mitja taronja: el mite de la parella perfecta

L’amor ideal, la parella 10, el tàndem perfecte… tot es resumix en l’objectiu clàssic de trobar la nostra mitja taronja D’on prové la famosa frase? T’expliquem l’origen i el significat del mite de la mitja taronja.

coneix-te

Compartix

El concepte de “mitja taronja” prové de l’obra de Plató El banquet. En la història, Aristòfanes, un dels personatges, pronuncia un discurs on explica que, en l’origen, els éssers humans tenien forma esfèrica com les taronges. En un mateix cos tenien dos cares oposades: home doble, dona doble i home-dona.

Estos individus van voler enfrontar-se als déus i escalar el cel, però el déu Zeus els va castigar per la seua gosadia tallant-los en dos i des de llavors es van quedar separats i buscant permanent l’altra mitat.


Com pots trobar la teua mitja taronja

El mite de la mitja taronja, lluny de ser una idea romàntica inofensiva, pot ser la base de molta infelicitat i molts problemes de parella.


• Som la parella ideal. Esta idea partix d’una idealització total de les relacions amoroses. Tan sols podrem aconseguir la felicitat plena si trobem la nostra mitja taronja, només així aconseguirem la perfecció.

• Tot ha d’encaixar.  No hi ha dos persones iguals, i quan hi ha diferències sorgixen problemes.

• Estem fets l’un per a l’altre. A viure en parella s’aprén.  Que dos persones estiguen juntes és conseqüència, en bona part, de la casualitat. Que siguen feliços juntes és fruit de les seues capacitats, de les seues habilitats, dels seus esforços o de la seua paciència.

• Tu em completes. Si pensem que només amb una relació de parella podrem aconseguir una vida feliç, ens equivoquem. La felicitat està en un mateix, és un estat interior i, generalment, transitori. Les persones són felices independentment de si tenen parella o no.


En una parella que funciona, les dos persones són completes, independents i felices. Estan juntes no perquè es necessiten per a ser, si no perquè decidixen estar.