Propietats dels olis esencials

La primavera s’acosta i la nostra pell ho nota. Donem la benvinguda a dies més llargs, a la calor, al sol i a la humitat, però també a les al·lèrgies, a la sequedat i a les picors de la pell. Esta bonica estació és una època molt intensa per a la pell de la cara, que ha estat amagada durant els mesos més freds de l’any i ara necessita moltes més cures extra.

SALUT I BELLESA

Compartix


No hi ha excuses. A la primavera la pell està més sensible i el que necessita és molta hidratació i protecció per a ajudar-la a estar preparada per al canvi. Els olis essencials, utilitzats des de l’antiguitat com a tractaments de bellesa, es poden convertir en uns aliats perfectes. Les seues propietats són infinites, ja que són uns regeneradors de la pell potents, que ens cuiden i ens hidraten des de l’interior.

UN OLI ESSENCIAL PER A CADA PELL

Oli dametles dolces

És un dels olis més famosos i és ideal per a tot tipus de pells però, especialment, per a les més sensibles. Ajuda a hidratar, suavitzant la pell i calmant-la de les irritacions. A més, té una gran acció regeneradora que ajuda a tractar les cicatrius i les cremades. És el preferit de les embarassades per a previndre les estries.

Oli de rosa mosqueta

Dels més utilitzats per a regenerar i nodrir la pell. És perfecte contra el fotoenvelliment, ja que calma la pell danyada pel sol i prevé l’aparició de taques. A més, estimula la producció natural de col·lagen i prevé l’aparició d’arrugues, estries i cicatrius de l’acne.

Oli d’argània

L’anomenat “or del desert” aporta grans beneficis per a les pells més madures. Ompli la pell d’hidratació, lluminositat i suavitat, en prevé l’envelliment i la protegix contra els danys del sol. És un dels olis més nutritius, ric en antioxidants i vitamina E, que aporta elasticitat i joventut a la pell.Oli de coco

És molt efectiu per a aconseguir una pell més suau i nodrida gràcies a la gran aportació d’hidratació. És un antibacterià excel·lent que elimina cèl·lules mortes i neteja la pell en profunditat, perfecte per a fer un exfoliant natural i per a desmaquillar les restes de maquillatge més difícils. Un truc? Utilitzar-lo per a reparar els llavis molt secs.

Oli essencial de lavanda

El seu poder relaxant és el benefici principal però, a més, ajuda a regenerar la pell més sensible i a reduir-ne l’enrogiment i la inflamació. És perfecte per a tractar cicatrius i, fins i tot, curar xicotetes ferides i cremades. Et costa agafar el son? Dos gotetes al coixí i dormiràs d’una tirada.

Oli doliva

És el nostre oli més conegut i és perfecte per a les pells més seques pel gran poder hidratant, reparador i cicatritzant que té. La seua aportació de vitamina E ajuda a previndre l’envelliment prematur de la pell i és perfecte per a elaborar màscares i exfoliants, i també per a desmaquillar. Recorda: no és apte per a pells mixtes o grasses.

Oli darbre de te

Alguns l’anomenen l’oli dels mil remeis per les seues propietats medicinals i és que és antibacterià i desinfectant, per la qual cosa és molt eficaç per a curar i assecar granets causats per l’acne i les reaccions al·lèrgiques. És un gran relaxant muscular i a més, és un repel·lent natural per als mosquits.

Oli de jojoba

És un aliat perfecte per a hidratar la pell i donar-li elasticitat, per això és apte per a pells seques o molt seques. A més, regula la hidratació natural de la pell, elimina l’excés de lluentors i controla l’excés de greix, per la qual cosa és molt eficaç per a tractar problemes d’acne.