Les propietats de la papaia 

La papaia és una fruita amb propietats interessants que ajuda a disminuir el risc de patir diverses malalties. Descobrix-ne tots els beneficis.

els frescos

Compartix

De nom divertit i sabor incomparable (dolç, a mitjan camí entre el meló i l’albercoc), la papaia és una fruita tropical que ha arribat per quedar-se en la llista de la compra. Originària del tròpic i de la família de les caricàcies, hui dia es conrea a tot el món, encara que per a desenvolupar-se necessita especialment humitat i calor (a Espanya, les plantacions de papaia es concentren, sobretot, al sud-est de la península i a les illes Canàries). 


Amb una forma que recorda vagament una pera, la papaia lluïx verda al principi i, després de 10-12 mesos, adquirix el seu característic color groc verdós. Però, més enllà de l’aspecte, els beneficis de la papaia són els que l’han convertida en una de les fruites tropicals més conegudes i recomanades. Vegem-ne les propietats nutricionals.


Quines vitamines té la papaia? Especialment, vitamina C. I és que la papaia té més vitamina C que una taronja (i això ja és a dir), cosa que contribuïx a mantindre les defenses de l’organisme. Esta fruita tropical també és rica en vitamina A, que ajuda a cuidar la salut de la pell. I no queda ací la cosa. La papaia té propietats tan interessants, a més, com l’àcid fòlic, que ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.


Quant a la informació nutricional de la papaia, és riquíssima en aigua (un 88%), fet que la convertix en un aliment lleuger que sol recomanar-se en quasi qualsevol dieta i, especialment, en les poc calòriques. En cada 100 grams de papaia, d’altra banda, hi ha entre 35 i 45 quilocalories, i entre 8 i 10 grams de carbohidrats. La papaia també és font de fibra. 


Arribats a este punt, segur que ja t’estàs preguntant: i com la incloem en la dieta? Has de saber que la papaia té una corfa de pell per fora i llavors i polpa dins, i que és recomanable obrir-la fent-li un tall longitudinal. La polpa, molt carnosa, és de color ataronjat, i les llavors són de color negre. 


Quant a la conservació, el millor és tindre la papaia madura a temperatura ambient. Una vegada tallada és recomanable mantindre-la en la nevera en una bossa de plàstic durant els dies següents. Pel que fa a l’ús, es pot consumir de mil maneres! En sucs, batuts, ensalades, com a snack entre hores i, fins i tot, com a acompanyament de la carn. En el mercat, el més habitual és trobar la varietat Solo, que destaca per la mida mitjana i perquè no supera els 500 grams; o la Formosa o Papayón, la carn de la qual és més rosada i sucosa. Esta última, a més, pot pesar fins a tres quilos.