5 idees de pasta fullada farcida
Sorprén amb estes 5 receptes de pasta fullada farcida fàcils i delicioses. Perfectes per a aperitius, postres o plats principals en qualsevol ocasió.
hui mengem
Compartix
La pasta fullada farcida és una recepta ideal per a fer sopars en família, ja que combina senzillesa, versatilitat i un toc de sofisticació. Les pastes fullades farcides s’adapten a tots els paladars, i poden abastar des d’opcions salades fins a dolces, per això són un plat estrela per a compartir en celebracions. Per si no n’hi haguera prou, l’aspecte daurat i cruixent sempre crida l’atenció a taula i el fet que es puga elaborar amb formes de Nadal (com ara estreles o fulles de grévol) fa que siga un plat ideal per a les pròximes dates. Vegem quines opcions podem preparar en casa.
Pasta fullada farcida de torró
La pasta fullada farcida de torró és una opció dolça que enaltix un producte molt típic d’estes dates tan assenyalades: el torró. Vegem quins ingredients necessitem per a preparar la nostra pasta fullada farcida de torró:
- 1 làmina de pasta fullada rectangular
- 100 g de llet condensada
- 200 g de mascarpone
- 200 g de torró de Xixona
- 200 ml de nata per a muntar
- 1 ou per a pintar
- 30 g d’ametles crues laminades
- Sucre en pols
Per a elaborar-la, seguim estos passos:
- Comencem fent la crema. En un bol ratllem el torró de Xixona i després hi afegim la llet condensada i el mascarpone. Mesclem bé tots els ingredients, muntem la nata i la incorporem amb moviments envolupants i suaus. Ho deixem en la nevera tapat amb paper film durant tota la nit.
- Precalfem el forn a 180 graus i traiem la pasta fullada de la nevera uns 15 minuts abans de ficar-la al forn. Desenrotllem la làmina de pasta fullada i la tallem en 3 rectangles d’uns 10 centímetres cada un. Després, la col·loquem en una safata de forn i en pintem la superfície amb ou batut. Punxem la massa unes quantes vegades amb l’ajuda d’una forqueta perquè la cocció siga uniforme. A continuació, empolvorem un dels rectangles amb ametla laminada. Ho cuinem fins que la pasta fullada haja pujat i estiga daurada, i ho deixem refredar.
- Cobrim una capa de pasta fullada amb la mitat de la crema, damunt col·loquem una altra capa de pasta fullada, la resta de la crema, i l’última capa, la de l’ametla laminada. Finalment, ho empolvorem abundantment amb sucre en pols.
Pasta fullada farcida de salmó i formatge Philadelphia
Esta combinació de sabors encaixa de meravella, i conquistarà qui ho prove. La pasta fullada farcida de salmó i formatge Philadelphia és una aposta segura i, per a fer-la, necessitarem els ingredients següents:
- 1 làmina de pasta fullada
- 200 g de salmó fresc
- 100 g de formatge Philadelphia
- 1 ou batut
- sal i pebre al gust
- anet (opcional)
Els passos que seguim són els següents:
- Precalfem el forn a 200 graus.
- Estenem la làmina de pasta fullada sobre la superfície.
- La cobrim amb formatge Philadelphia i l’empolvorem amb sal, pebre i anet al gust.
- Tallem el salmó fresc a trossos menuts i els escampem per damunt.
- Després pleguem la làmina de pasta fullada per la mitat, de manera que es cobrisca el farciment.
- Tanquem les vores de la pasta fullada; podem fer-ho amb els dits o amb una forqueta.
- Pintem la superfície de la pasta fullada amb ou batut.
- Col·loquem la pasta fullada en una safata per a forn i la deixem durant uns 20-25 minuts, o fins que vegem que està cruixent i daurada.
- La retim del forn i la deixem refredar abans de servir-la.
Pasta fullada farcida de verdures
Ideal per a un sopar amb amics o per a sorprendre els convidats, la pasta fullada farcida de verdures és un plat per a encertar sempre. El farciment és molt gustós i la combinació de verdures funciona de meravella. Per a preparar-la, necessitarem els ingredients següents:
- 1 làmina de pasta fullada rectangular
- 150 g de carabasseta
- 150 g d’albergines
- 150 g de pebrera roja
- 150 g d’espàrrecs de marge
- 50 g de formatge ratllat
- un pessic d’orenga
Per a fer-la, seguirem estos passos:
- Rentem les verdures i les torquem bé. Tallem els extrems de les albergines i els descartem. Després, les laminem a la llarga en llenques d’un centímetre de gros aproximadament. Tallem cada llenca a tires i després cada tira a daus.
- Calfem un poc d’oli d’oliva verge extra en una paella àmplia i sofregim l’albergina durant uns 10 minuts a foc suau. Hi afegim un poc d’aigua perquè l’albergina no s’agarre massa a la base.
- Mentre sofregim l’albergina, aprofitem per a retirar el peduncle de la pebrera i les llavors. La tallem també en tires d’un centímetre i després a daus.
- L’afegim a la paella amb l’albergina. Ho remenem i ho sofregim durant cinc minuts. En este pas podem afegir un poquet més d’oli, però no és el més recomanable perquè la mescla no ens quede greixosa.
- Després retirem els extrems inferiors dels espàrrecs, és a dir, la part blanca i dura. A continuació, tallem els espàrrecs en trossets d’un centímetre i els afegim a la paella. Els sofregim cinc minuts més.
- Finalment, però no menys important, retirem els extrems de la carabasseta i els descartem. Repetim el pas de tallar-la a rodanxes i després a tires i a daus, afegim els trossets a la paella i els sofregim cinc minuts més. Ho salpebrem al gust.
- Retirem les verdures del foc i esperem que es refreden completament abans de farcir la pasta fullada. Per a fer-ho, estendrem la làmina de pasta fullada i la dividirem en tres parts iguals, marcant dos línies paral·leles amb la punta roma del ganivet.
- Tallem tires diagonals en les seccions dreta i esquerra de la pasta fullada, i deixem la part central intacta, ja que ací col·locarem el farciment.
- Escampem la mitat del formatge ratllat en la part central de la pasta fullada, i damunt del formatge col·loquem les verdures. L’empolvorem amb orenga seca.
- Tanquem la pasta fullada en forma de trena i alternem les tires de pasta fullada de la part esquerra amb les de la dreta sobre el farciment.
- Per a la presentació final, pintem la trena de pasta fullada amb ou batut i la cobrim amb la resta del formatge ratllat. Precalfem el forn a 200 graus amb calor per dalt i per baix i hi fiquem la trena de verdures a dins. Esperem uns 20 minuts, fins que la massa estiga daurada, i la retirem. La deixem temperar uns minuts abans de servir-la.
Pasta fullada farcida de xocolate
La pasta fullada farcida de xocolate, que es pot oferir, a més a més, amb forma de flor, és tota una perdició per als més xicotets de la casa. Per si no hi haguera prou amb això, és molt fàcil de preparar en casa. En un obrir i tancar d’ulls, tindrem una pasta fullada farcida de xocolate boníssima.
Necessitarem els ingredients següents:
- 2 làmines de pasta fullada
- 250 g de crema de cacau
- 1 ou
Per a elaborar-la, farem el següent:
- Damunt d’un paper vegetal posem una de les làmina de pasta fullada. Ens podem ajudar d’un corró per a estirar-la bé.
- Untem la crema de cacau per la superfície de la làmina. Tinguem en compte que hem de deixar un perímetre de 2 centímetres sense farcir. Si calfem la crema de cacau abans, serà més fàcil d’untar en la pasta fullada.
- Després, la cobrim amb la segona làmina de pasta fullada, que prèviament haurem estirat també sobre un paper vegetal.
- Al centre de les làmines posem un got que ens servirà per a limitar els talls de les racions. Amb la punta del ganivet tallem les làmines en 16 parts; per a fer-ho, traçem el tall des de la base del got fins al final de la massa.
- A continuació, girarem cada “pètal” sobre si mateix i tots en la mateixa direcció. Només ens faltarà pintar la superfície de la flor amb ou batut.
- Precalfem el forn a 200 graus, i col·loquem la massa amb la base de paper vegetal damunt de la reixeta del forn. A continuació, la cuinem al forn a 200 graus amb calor per dalt i per baix, i esperarem 25 minuts per a servir esta boníssima pasta fullada farcida de xocolate.
Pasta fullada farcida de poma
Un dolç que sol encantar a tots és la pasta fullada farcida de poma i, si tenim en compte com es prepara de fàcil i de ràpid, serà una recepta ideal per a estos dies. Per a fer la nostra pasta fullada farcida de poma només necessitarem una làmina de pasta fullada, compota de poma, sucre i canella, així de fàcil!
Per a preparar-la, farem el següent:
- Col·loquem la làmina de pasta fullada en una font per a forn. Damunt hi posem les pomes tallades a gallons. Seguidament, ho empolvorem tot amb sucre primer i amb canella després.
- A continuació, la tapem amb una altra làmina de pasta fullada i la pintem amb ou batut. Després, punxem tota la superfície amb una forqueta.
- Finalment, precalfem el forn a 200 graus centígrads durant uns 15-20 minuts i hi fiquem la pasta fullada farcida de poma. Passat el temps, i quan la pasta fullada estiga daurada, la traiem del forn i la deixem refredar abans de servir-la.