Pastís de taronja: una recepta digna de pastisseria
El pastís de taronja que t’ensenyem és una recepta fàcil que podràs preparar des de casa. Obtindràs unes postres suaus, fines i cremoses per a disfrutar amb la família.
hui mengem
Compartix
Un pastís suau, fi i cremós, com si fora de pastisseria, però fet a casa i, a més, amb pocs ingredients, fruita de temporada i fàcil de fer. Si hi ha xiquets en la família, podeu passar junts una vesprada de rebosteria jugant als xefs. Amb taronges, mandarines, formatge, ous, pasta fullada, sucre i il·lusió, res pot eixir malament.
INGREDIENTS:
- 1 Mantega
- Farina
- 1 làmina de pasta fullada redona
- 5 ous
- 120 g de sucre
- 15 g de maizena
- 2 taronges per a suc
- 200 g de mantega
- 1 terrina de formatge crema
- Melmelada de taronja
- 1 got d’aigua
PREPARACIÓ:
1. Agafa una làmina de pasta fullada redona i fica-la a la nevera durant, almenys, 30 minuts abans de cuinar-la.
2. Unta un motle amb mantega i, després, empolvora’l amb farina per a poder extraure’l posteriorment sense dificultat.
3. Estén la pasta fullada sobre el motle i retalla les vores que sobren una vegada l’hages estesa del tot.
4. Punxa la base de la pasta i cuina-la 20 minuts al forn a 180 °C.
5. Mentrestant, ves fent el farcit. Posa en una cassola els 5 ous, el sucre i la maizena i cuina la mescla a foc mitjà fins que es faça espessa. Remena-ho bé perquè s’integren tots els ingredients. Una vegada estiguen ben integrats, afig-li el suc de dos taronges i remena-ho fins que quede una mescla ben espessa. Retira la cassola del foc i deixa-la refredar.
6. Quan la massa estiga freda, afig-li la mantega a pessics i el formatge crema, i mescla-ho amb l’ajuda d’unes varetes.
7. Ompli la pasta fullada cuita amb esta mescla.
8. Posa en un bol mig pot de melmelada de taronja amarga i afig-li un poc d’aigua tèbia. Remena-ho per a fer la melmelada més líquida i repartix esta mescla per damunt del pastís.
9. Per a millorar la presentació, decora la superfície del pastís amb gallons de mandarina i unes fulles de menta.