Pastís de xocolate i taronja: recepta fàcil i deliciosa 

Aprén a preparar esta recepta de pastís de taronja i xocolate, unes postres irresistibles i plenes de sabor. Descobrix la recepta ara!

hui mengem

Compartix


Els pastissos sempre agraden, potser perquè són eixes postres que es poden disfrutar en moltíssimes ocasions i molt variades: en un desdejuni de cap de setmana pausat i tranquil, en un dia festiu i relaxat o amb motiu d’un berenar especial. És el cas del suculent pastís de xocolate i taronja, del qual et parlem hui.

La temporada de taronja arranca amb la tardor i precisament esta és la raó perquè este pastís de xocolate i taronja assolix la màxima esplendor durant esta època de l’any. L’acidesa que caracteritza la taronja, amb la dolçor i el toc amarg del xocolate negre, dona lloc a un pastís equilibrat, addictiu i deliciós al qual és impossible resistir-se.

A més a més, el pastís de taronja i xocolate és fàcil de fer i, quan el tingues preparat, es conservarà en bon estat uns quants dies, així podràs anar picant algun trosset quan vulgues. Vegem com es fa.

Ingredients per al pastís de taronja i xocolate

Per a preparar el nostre pastís de xocolate i taronja, necessitarem els ingredients següents:

  • 200 g de xocolate negre
  • 150 g de galletes (tipus Digestive)
  • 95 g de mantega
  • 200 ml de nata per a muntar
  • 600 ml de suc de taronja natural
  • 400 g de mascarpone
  • 60 g de sucre
  • 10 fulls de gelatina



Recepta de pastís de taronja i xocolate: pas a pas

La recepta del pastís de taronja i xocolate és molt senzilla, encara que hauràs de respectar els temps de refrigeració, ja que poden fer que el procés s’allargue un poc més. Estos són els passos que hauràs de seguir:

  1. El primer que farem serà folrar un motle de 22 cm amb paper de forn.
  2. Després, prepararem la base: triturem les galletes amb 50 g de xocolate a trossets i ho mesclem amb mantega fosa. A continuació, ho repartim pel motle assegurant-nos que queda una capa uniforme. Després, ho posem en la nevera a refrigerar.
  3. Hidratem la gelatina: la deixem en aigua freda durant uns 10 minuts.
  4. Calfarem 200 ml de suc de taronja amb sucre en una cassola a foc suau (és a dir, que no arribe a bullir) i ho remenem fins que estiga ben integrat.
  5. A continuació, triturem el formatge mascarpone amb 100 ml de suc de taronja. Després, hi afegim el suc de taronja restant i ho triturem una altra vegada. Finalment, hi incorporem la gelatina i ho triturem fins que es quede una massa fina.
  6. Aboquem la mescla damunt de la base de galletes i ens assegurem que quede ben estesa amb el dors d’una cullera gran.
  7. Ho posem a la nevera un mínim d’unes 4 o 5 hores.
  8. Després, calfem la nata. Quan alce el bull, retirem el cassó del foc i hi agregem els 150 g de xocolate a trossets i la mantega. Ho mesclem tot bé i ho aboquem sobre el pastís.
  9. Refrigerem el pastís un mínim de 2 hores i… voilà! Ja tenim el nostre deliciós pastís de xocolate i taronja.

Amb què podem acompanyar el pastís de taronja i xocolate

El pastís de xocolate i taronja es pot disfrutar tot sol o amb algun bon acompanyament. Nosaltres et recomanem salsa de xocolate o alguna bola de gelat, quedarà increïble!