Pastissos del Dia de la Mare 

Un pastís per al Dia de la Mare pot ser la sorpresa perfecta. Et portem receptes senzilles perquè prepares un pastís boníssim i molt especial.

hui mengem

Compartix


El primer diumenge de maig es ret homenatge a les mares i, encara que és un reconeixement que no apareix com a tal en cap calendari oficial, s’ha convertit en l’ocasió perfecta per a demostrar tot el nostre amor i admiració per la figura materna. És així des de fa més de 50 anys, quan, curiosament, es va canviar el Dia de la Mare a la data que hui coneixem (anteriorment, al nostre país se celebrava el 8 de desembre). En qualsevol cas, este esdeveniment ens oferix una oportunitat inigualable per a sorprendre-les. I quina millor manera de fer-ho que amb unes postres saboroses per al Dia de la Mare?

De fet, que quede clar: un dolç no amarga a ningú. Potser per això una de les millors maneres de passar el Dia de la Mare és dedicar uns minuts a preparar un pastís del Dia de la Mare que incloga sabors tan suculents com el xocolate o el formatge. Però no patisques, perquè podem preparar postres delicioses que no suposen cap repte culinari impossible d’aconseguir. A continuació et presentem tres pastissos per al Dia de la Mare fàcils i molt lluïdors. A mes, ací també pots vore alguns detallas que li encantaran.

Pastís de tres xocolates

És un dels pastissos del Dia de la Mare per excel·lència perquè ningú es resistix al xocolate. Com que és molt fàcil de fer, el més important és adquirir productes que siguen de qualitat i marquen la diferència. El xocolate negre per a la primera capa, el xocolate amb llet per a la segona i el xocolate blanc per a la tercera no poden faltar en esta recepta.El primer que haurem de fer és picar les galletes, que serviran de base, a les quals afegirem mantega fosa a continuació i deixarem en el fons d’un recipient desmuntable. Els passos per a incorporar-hi el xocolate no poden ser més fàcils. Posarem nata i llet a calfar i, posteriorment, afegim a la mescla el xocolate negre a trossos menuts. Ho remenarem amb les varetes fins que quede tot ben integrat. Llavors hi afegirem un poc més de llet amb un sobre de quallada dissolta (clau perquè la crema quede sòlida) i ho cuinarem durant uns minuts més fins que estiga a punt. Repetirem este mateix procés dos vegades més, amb el xocolate amb llet i amb el xocolate blanc, que anirem muntant també sobre la base de galletes. Deixarem el pastís en la nevera unes sis hores com a mínim perquè acabe de quallar, i ja està! 

Pastís de galletes de la iaia

Hi ha algun pastís més senzill i bo? N’hi ha pocs que estiguen a l’altura, per descomptat. Però no només això, ja que este pastís és un dels pastissos per al Dia de la Mare que més ens pot recordar la família, perquè és una recepta que està molt vinculada a les persones que estimem i eixos bons moments que es disfruten junts en una cuina.Per a fer-lo, només necessitem galletes, crema de pastisseria i crema de xocolate. Tot i que calen diverses preparacions, el treball real d’este pastís és mínim, i el resultat, incomparable. Per a la crema de pastisseria, hem de mesclar llet amb corfa de taronja i de llima i un canonet de canella fins que bulla. A banda, hem de mesclar llet amb Maizena (que reservarem). A continuació, batrem els rovells dels ous amb sucre i hi afegirem la llet amb la Maizena ja diluïda. Després, també hi incorporarem, colant-la, la mescla de llet amb la corfa de taronja, de llima i la canella. Haurem d’anar integrant tots els ingredients sense parar de remenar. Quan la crema de pastisseria siga homogènia i no tinga grums, la deixarem en la nevera prop d’una hora. D’altra banda, per a la crema de xocolate, només haurem de fondre el xocolate trossejat en un casset amb un poc de nata i mantega. 

Finalment, per a muntar el nostre pastís del Dia de la Mare, primer col·locarem en el motle una capa de galletes (lleugerament banyades en llet). Després hi afegirem un poc de crema de pastisseria, tornarem a posar una capa de galletes banyades en llet, ho cobrirem de nou amb una altra capa de galletes, i finalment utilitzarem la crema de xocolate per a damunt de tot. Deixarem que es refrede a temperatura ambient abans de ficar-lo en la nevera. D’esta manera tindrem una altra opció saborosa per a celebrar el Dia de la Mare.

Pastís de formatge al forn

Unes altres postres del Dia de la Mare que podem preparar és el popular i inconfusible pastís de formatge al forn. És tan senzill de fer que és pràcticament impossible que isca malament. I, com que no volem sorpreses inesperades, decidir-se per un tipus de recepta com esta és una aposta segura. Per a fer este pastís només haurem d’utilitzar formatge en crema, nata, dos ous, sucre i farina. Ho mesclarem tot en el mateix bol i ho batrem bé. Quan la mescla estiga feta, l’afegirem a un motle desmuntable greixat prèviament amb mantega i el ficarem al forn, que haurem calfat abans a 200 °C. Courem el pastís de formatge durant uns 45 minuts a 200 °C i, quan el traiem i estiga totalment fred, el guardarem en la nevera fins que el mengem. Podrem servir-lo després i acompanyar-lo amb melmelada de gerd o amb la compota que més ens agrade. 

Amb estos tres pastissos per al Dia de la Mare fàcils i apetitosos disfrutarem en gran d’un dels dies més especials per a compartir en família.