La frescor del peix de les nostres llotges, de la mar a la teua taula

Espanya és, junt amb Japó, un dels majors consumidors de peix del món. La majoria del peix que consumim al nostre país és fresc, és a dir, ve de les llotges on els pescadors ho desembarquen unes hores després de capturar-lo. A més de la frescor del producte, el peix de llotja contribuïx a la sostenibilitat marina i recolza al sector pesquer.

 

 

 

 

els frescos

Compartix


QUÈ SIGNIFICA QUE EL PEIX SIGA DE LLOTJA? 

Que ha sigut comprat en una llotja de peix i marisc. Les llotges estan situades, habitualment, al port pesquer, a peu de moll, i allà es fa la primera venda dels productes de la pesca extractiva; és a dir, que no és de piscifactoria. És un peix acabat de traure del mar, sense més intermediaris.


No obstant això, segons la modalitat de pesca que s’utilitze, d’altura o de litoral, els peixos que es capturen són diferents. Por exemple, lluç i besuc són d’altura i sardina i anxova, de litoral. Si es pesquen en aigües allunyades de la costa, el treball sol durar diversos dies i el peix s’emmagatzema a les bodegues fins que és desembarcat a la llotja, mentre que la pesca litoral es desenvolupa durant el mateix dia i prop de la costa.


COM FUNCIONEN LES LLOTGES DE PEIX A ESPANYA? 

Quan els pescadors arriben a port, passen per les llotges per pesar i fer un control dels lots de peix que porten. Després, la venda es du a terme, majoritàriament, mitjançant subhasta a l’alça, on el subhastador partix d’un preu baix i es va pujant fins que el comprador para la subhasta en un preu que s’ajusta a les seues previsions de venda.

Actualment este sistema està informatitzat, hi ha grans pantalles on es veu el peix (espècie, categoria, mida, pes i embarcació) i cada comprador disposa d’un dispositiu per a poder fer la parada del lot que vol, a mesura que es van mostrant per les pantalles. Però, antigament, es feia “de viva veu”, i s’anaven “cantant” els preus amb gran rapidesa, fins que algú comprava. Per als qui no hi estaven acostumats, era totalment incomprensible.


BENEFICIS DEL PEIX DE LLOTJA

• La frescor del producte.
• Compromís amb el sector primari espanyol i amb les confraries i pescadors.
• Contribució amb l’estabilitat econòmica de la pesca de litoral.
• Consum de cada espècie en la seua temporada òptima, respectant les vedes de cada una, les mides, etc.

El peix de llotja és una garantia de frescor.

CONSUM, AMB LES LLOTGES LOCALS

En Consum volem que, quan vingues a la nostra peixateria, et trobes amb una gran varietat de peix fresc i de gran qualitat.


Per garantir esta frescor i que cada espècie es consumisca en la seua temporada òptima respectant les vedes de cadascuna, portem més de 20 anys treballant amb llotges locals de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia, Almeria i Màlaga per seguir contribuint amb l'estabilitat econòmica de la pesca de costa, portant-te el peix en menys de 24 hores des que ha estat pescat.


Seitons en escabetx, moll farcit d'olivada, sardines amb all i julivert i maionesa de llima, peix al forn amb salsa de safrà, sopa de closca ... ¿Sona bé, veritat ?


Els nostres 'Mestres de la Frescor' estan esperant-te per oferir-te estes receptes i molts altres trucs perquè pugues disfrutar de tot el sabor del mar.