Els 5 llenguatges de l'amor

Ni amb tu, ni sense tu! Moltes són les vegades que ens enfadem perquè sentim que la persona de davant no ha donat suficient afecte en la relació. Però I si et diguérem que sí ho ha fet? Existixen 5 llenguatges d'amor diferents."

coneix-te

15 gener 2018

Compartix

Diuen que “de l’amor a l’odi, només n’hi ha un pas”. En l’amor, després de les primeres fases de l’enamorament arriba l’etapa de rutina i, en molts casos, de conflicte.És ací on les relacions poden “remuntar” i afirmar-se o trencar-se i admetreque cadascú ha de seguir un camí diferent. Però, moltes vegades, estes diferències es poden deure a una manera diferent d’entendre l’amor entre els dos i es poden solucionar amb simples gestos cap a l’altre. 


Gary Chapman, terapeuta de parelles, escriptor i autor del llibre Los 5 lenguajes del amor,afirma que hi ha cinc maneres generals en què es pot expressar l’amor. Estos llenguatges poden ser molt importants perquè la relació millore, però no només en parella,sinó entre amics, companys o família. Chapman destaca que cada persona tendix aexpressar l’amor d’una manera i preferix rebre’l de maneres concretes.


 

 5 llenguatges del amor de Gary Chapman

1. Paraules d’afirmació

Este és el llenguatge de les persones a qui encanta que els éssers estimats els diguen que estan molt orgullosos d’ells, i de la mateixa manera que els reconeguen amb frases alagadores quan tenen èxits. Aprén a ser generós amb les paraules d’estima, gratitud, afirmació i afecte cap a la parella.


 2. Temps de qualitat

Este tipus de persones preferixen que l’amor es demostre amb una atenció verdadera quan estan amb la parella, sense importar si són només unes hores, sempre que hi haja una connexió real durant este temps. Els fa molt feliços estar amb la parella,visitar un parc, vore una pel·lícula junts, disfrutar de la seua companyia elmàxim temps possible i que l’altre no estiga distret amb el telèfon mòbil, per exemple. 


3. Actes de servici

 És el llenguatge dels qui consideren que “una acció val més quemil paraules”, així que valoren molt més el que la parella fa per ells com ara cuinar, netejar, arreglar coses, encarregar-se de les tasques més pesades o fer encàrrecs; demanen coses senzilles en el dia a dia, però que són representatives.


4. Regals

És el llenguatge de les persones que se senten volgudes per mitjà dels obsequis,ja que aprecien que la parella dedique temps i esforç a atendre-les i a preocupar-se per ells. El significat del regal sembla haver perdut valor en una societat consumista: “Com més regals i més cars, millor”. Però no es tracta de materialisme, un detall senzill fet amb les pròpies mans els fa feliços.


5. Contacte físic

 Per mitjà del contacte físic comuniquem amor. Agafar-se de les mans, besar-se, abraçar-se i tindre relacions sexuals són mitjans de comunicar amor ala parella. Les persones que tenen este llenguatge necessiten el contacte físic per a sentir-se volgudes. Estes reben amor així. És possible que un dels cònjuges necessite este llenguatge per a sentir-se volgut; si és així, esforça’ta besar i abraçar més la parella cada dia.

“El millor tipus d’amorés aquell que desperta l’ànima i ens fa aspirar a més, ens encén el cor i ensporta pau a la ment”, El quadern de Noah.

És important que identifiques com t’agrada que et demostren este sentiment, però també que sàpigues quin llenguatge de l’amor preferix la teua parella; d’esta manera, podràs expressar-li els teus sentiments de forma efectiva i la relació serà més bona.