Recepta de pollastre al forn
El pollastre al forn és molt fàcil de cuinar. Afig-li prunes i olives per a donar-li un sabor especial. I si en sobra, aprofita’l per a fer-ne altres plats.
hui mengem
Compartix
INGREDIENTS (per a 2 persones):
- 2 quarters posteriors de pollastre
- Olives verdes sense pinyol
- Prunes seques sense pinyol
- Pebre negre
- Tàperes
- Orenga
- 3 alls
- Llorer
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- 1 got d’aigua
ELABORACIÓ:
1. Precalfem el forn durant, almenys 10 minuts, a 200 graus.
2. Mentrestant, preparem el pollastre i el posem en una safata de forn.
3. Després hi afegim les prunes, les olives, els alls, el llorer, les tàperes, la sal, l’orenga, el pebre negre i un raig d’oli d’oliva verge extra.
4. Afegim un poc d’aigua a la safata, més o menys un got.
5. A continuació, cobrim la safata amb paper d’alumini i ho cuinem al forn durant 1 hora a 200 graus.
6. Als 30 minuts d’haver-ho enfornat, retirem el paper d’alumini i ho acabem de coure fins que estiga ben fet, que seran uns altres 30 minuts aproximadament, depenent de la potència de cada forn.
Si ens sobra pollastre…
- El podem usar per fer altres receptes com ara croquetes de pollastre. La recepta és molt simple: esmicolem el pollastre que ens ha sobrat i hi afegim una beixamel lleugera.
- També el podem usar per a un sàndwitx de pollastre. Per a fer-lo, tallarem el pollastre fred en tires i hi afegirem tomaca, encisam i formatge.