Recepta de pollastre al forn 

El pollastre al forn és molt fàcil de cuinar. Afig-li prunes i olives per a donar-li un sabor especial. I si en sobra, aprofita’l per a fer-ne altres plats.

hui mengem

Compartix


INGREDIENTS (per a 2 persones):

  • 2 quarters posteriors de pollastre
  • Olives verdes sense pinyol 
  • Prunes seques sense pinyol
  • Pebre negre
  • Tàperes
  • Orenga
  • 3 alls
  • Llorer 
  • Oli d’oliva verge extra 
  • Sal
  • 1 got d’aigua

ELABORACIÓ:

1. Precalfem el forn durant, almenys 10 minuts, a 200 graus. 

2. Mentrestant, preparem el pollastre i el posem en una safata de forn.

3. Després hi afegim les prunes, les olives, els alls, el llorer, les tàperes, la sal, l’orenga, el pebre negre i un raig d’oli d’oliva verge extra. 

4. Afegim un poc d’aigua a la safata, més o menys un got. 

5.  A continuació, cobrim la safata amb paper d’alumini i ho cuinem al forn durant 1 hora a 200 graus. 

6. Als 30 minuts d’haver-ho enfornat, retirem el paper d’alumini i ho acabem de coure fins que estiga ben fet, que seran uns altres 30 minuts aproximadament, depenent de la potència de cada forn. 

Si ens sobra pollastre…

  • El podem usar per fer altres receptes com ara croquetes de pollastre. La recepta és molt simple: esmicolem el pollastre que ens ha sobrat i hi afegim una beixamel lleugera. 
  • També el podem usar per a un sàndwitx de pollastre. Per a fer-lo, tallarem el pollastre fred en tires i hi afegirem tomaca, encisam i formatge.