Pollastre amb llima a l’estil xinés: recepta fàcil i bona

Descobrix la recepta de pollastre amb llima a l’estil xinés: ingredients, passos i acompanyament. Aprén a preparar este plat deliciós en casa.

hui mengem

Compartix


És un dels plats de la cuina xinesa més coneguts i populars: parlem, per descomptat, del pollastre amb llima. Encara que la preparació i l’aspecte depenen de l’establiment en qüestió, en general, estem acostumats a vore el pit de pollastre amb llima arrebossat i amb unes rodanxes de llima com a acompanyament, de la forma habitual en què se sol servir en els restaurants xinesos occidentals. Este clàssic tan deliciós es pot replicar en casa; t’expliquem com!

Ingredients del pollastre amb llima

Per a preparar el pollastre amb llima, necessitarem els ingredients següents:

  • 2 pits de pollastre
  • 2 llimes
  • 2 cullerades de maizena
  • 2 cullerades de sucre
  • 100 ml de caldo de pollastre
  • 50 ml de salsa de soja
  • oli de gira-sol per a fregir
  • 1 ou



Recepta de pollastre amb llima a l’estil xinés: pas a pas

Vegem ara la recepta de pollastre amb llima, per a la qual haurem de seguir els passos següents:

  1. Tallem tres rodanxes fines de llima i espremem la resta de les dos llimes.
  2. Posem a coure en un casset el suc de llima juntament amb el sucre, el caldo, una cullerada de maizena i les tres rodanxes de llima. Després, deixem que es coga a foc lent fins que s’espessisca.
  3. Marinem els pits de pollastre en salsa de soja durant uns 30 minuts. Podem tallar-los transversalment, si veiem que són molt gruixuts.
  4. Mesclem l’altra cullerada de maizena amb l’ou batut i, amb eixa mescla, arrebossem els pits de pollastre una vegada escorreguts. Els fregim fins que es dauren.
  5. Tallem els pits de pollastre a tires menudes per a facilitar que el pollastre amb llima es puga menjar amb furgadents.
  6. A continuació, tocarà emplatar. Per a servir-lo, utilitzarem una font en la qual posarem tres rodanxes de llima i que cobrirem amb la mitat de la salsa de llima. Després, col·loquem el pollastre per damunt, aboquem la resta de la salsa també per damunt del pit de pollastre i el portem immediatament a taula perquè no es refrede.

Amb què es poden acompanyar els pits de pollastre amb llima

Amb què es pot acompanyar el pollastre amb llima? L’especialitat és acompanyar-lo amb altres plats icònics de la cultura xinesa, que segur que combinaran perfectament amb este plat. Per exemple, el clàssic arròs tres delícies funcionarà molt bé amb esta recepta, però també són una alternativa estupenda uns rotllets de primavera. A disfrutar!