Propietats de l’albercoc

L’albercoc comença la temporada al maig, quan es convertix en una de les fruites més habituals i preuades a la nostra taula durant tot l’estiu.

els frescos

9 juliol 2018

Compartix


L’arbre de l’albercoc és originari d’Àsia Central. Pel que sembla, van ser els grecs els qui el van introduir a Europa, mentre que els romans es van encarregar d’estendre’l pel continent.

Turquia és el major productor mundial d’esta fruita, ja que actualment produïx el 85% de l’albercoc deshidratat. A Espanya, el cultiu d’esta espècie se centra sobretot a Múrcia i Castella-la Manxa.  

És una fruita de temporada que es cull entre maig i agost, per la qual cosa és una de les protagonistes indiscutibles de l’època estival. Entre les propietats de l’albercoc destaquen:

  • El contingut de betacarotè o provitamina A. És el que li conferix el color ataronjat característic i el convertix en un aliment recomanat per a mantindre una pell saludable, mantindre la visió en condicions normals i contribuir al funcionament del sistema immunològic.
  • És font de potassi, un mineral necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular normal.
  • Està indicat en dietes d’aprimament per a persones amb obesitat o sobrepés, ja que la seua aportació energètica és baixa en comparació de la d’altres fruites de temporada gràcies la seua gran quantitat d’aigua i hidrats de carboni baixos.Varietats d’albercocs

Algunesde les varietats conreades a Espanya són Bulida, Colorado, Alba, Merla Taronja,Maya Cot, Wonder Cot, Magic Cot, Maravita, Flodea, Lady Cox, Dorada, Pepito,Bergarouge, Faralia, Nancy i Galta Roja.

Calories de l’albercoc

Esta fruita aporta al voltant de 40 calories per cada 100 grams, tan sols un 1% de la quantitat diària recomanada de calories per a un adult d’edat mitjana. Es recomana en dietes d’aprimament precisament per la seua gran quantitat d’aigua, un 86%, i l’aportació calòrica baixa.