Propietats del rèmol

Pla i amb forma quasi circular, el rèmol es caracteritza per tindre una pell dura i sense escates i uns ulls xicotets situats al costat esquerre. El seu color d’arena li permet camuflar-se als fons marins de les aigües del Mediterrani, el Cantàbric i l’Atlàntic.

els frescos

Compartix


El rèmol és un peix semigràs molt preuat per la carn ferma i fina. Actualment és una de les espècies que es cultiva amb gran èxit a Espanya, sobretot a Galícia.


Beneficios del rodaballo

  • Peix semigràs.
  • Baix en calories.
  • Reduïx el colesterol.
  • Fàcil digestió: indicat per a persones amb estómac delicat.
  • No té a penes espines:

Aportació nutricional (per cada 100 grams)

Valor energètic: 98 Kcal
Greix: 3,6 g
dels quals saturades: 1,1 g
Hidrats de carboni: 0 g
dels quals sucres: 0 g
Fibra alimentaria: 0 g
Proteïnes: 16,1 g
Sal: 0,3 g
Minerals: Destaca el seleni, el fòsfor i una aportació moderada de ferro i iode.

Vitamines del rèmol 

El seu contingut en vitamina B12 i niacina és menys rellevant que en altres peixos. En qualsevol cas, les ingestes recomanades al dia per a la vitamina B12 queden cobertes amb la porció comestible d’una ració mitjana; i quasi el 40% de les fixades per a la vitamina B3 o niacina. Aporta també vitamina B6 però de forma menys significativa.


La importancia del corte

Encara que la seua elaboració culinària més freqüent és en guisat, les característiques de la seua carn també el fan molt adequat per a preparacions al forn, al vapor o a la planxa. Són menys recomanables les receptes que requerisquen fregir-lo, ja que este peix absorbix gran quantitat d’oli. 


En totes les elaboracions és important tindre en compte el tall de la peça, ja que un error en este detall pot modificar el resultat final de la recepta.


Recetas sabrosas con rodaballo 

Una de les formes més saboroses i sanes de preparar el rèmol és verdures a la planxa amb aquesta recepta: http://bit.ly/rodaballo_verduras