Propietats dels llagostins i principals beneficis 

Descobrix les principals propietats dels llagostins, un aliment que conté un alt valor nutricional i proteic. Coneix els seus principals beneficis

hui mengem

22 gener 2020

Compartix

Los langostinos


El llagostí és un crustaci de 10 potes, cua allargada i cos comprimit. Es diferencia de la gamba, principalment, per la mida, ja que pot arribar a fer 20 cm. De color grisenc quan està cru, i més rosat una vegada cuinat, este tipus de marisc té com a avantatge que es pot comprar tant fresc com congelat. Per això es pot en consumir en qualsevol moment de l’any. Segons l’OCU, el 95% dels llagostins es venen congelats i una tercera part ja cuits.

Característic de la costa mediterrània, es pot consumir cuit en companyia d’alguna salsa (rosa, maionesa, bearnesa, americana) o al natural, encara que el consum a la planxa o a la brasa també està molt estés. Són famosos els llagostins de Vinaròs o Santa Pola, a la Comunitat Valenciana; de  Sant Carles de la Ràpita, a la costa de Tarragona; i de Sanlúcar de Barrameda i Chipiona, a Cadis. 


Propietats nutricionals dels llagostins

La carn del llagostí ens aporta proteïnes i té poc de greix, encara que destaca pel contingut en àcids grassos omega-3. Altres nutrients destacats són el iode, el fòsfor, el seleni, el calci, el magnesi i el zinc, entre els minerals; i les vitamines B12 i B3. D’altra banda, el contingut en colesterol és elevat, per això s’haurà de tindre en compte en el cas de dietes especials.


Los langostinos

 Com es poden cuinar

  - Cuits:

Posem aigua a bullir amb 60 grams de sal per litre d’aigua i esperem que alce el bull. 

Quan bulla, hi fiquem els llagostins i esperem que l’aigua torne a bullir. Quan torne a alçar el bull, els coem durant dos minuts i els traiem. 

La millor manera de disfrutar del seu gust és pelar-los en el moment de consumir-los, però també es poden pelar abans si els volem utilitzar en alguna preparació especial. 

- A la planxa:

-  Posem la planxa o la paella a calfar amb un poc d’oli i el retirem amb un paper. 

Quan la planxa estiga calenta, hi posem els llagostins. 

-  Els salem i esperem que es facen per un costat i després per l’altre. Els tornem a salar. Cal anar amb compte amb el punt de cocció, ja que si es passen es queden secs.