Què cal menjar per a estar moré
Vols saber què has de menjar per a agafar color? Estos aliments et potenciaran el bronzejat. Inclou-los en les receptes i prepara un menú perfecte.
hui mengem
Compartix
Els últims anys estem assistint a una presa de consciència més gran sobre les conseqüències a curt i llarg termini de l’exposició solar. Tot i així, hem d’insistir en la protecció de la pell tant per dins com per fora. Quan planifiquem les vacances, hem de preparar la pell per a disfrutar de l’estiu. Per a lluir una pell radiant, llisa i saludable és important començar per una correcta hidratació i alimentació.
Aliments per a posar-se morenos i morenes
- Aigua: es important consumir 2-3 litres de líquids al dia prioritzant el consum d’aigua, ja que és l’única beguda que no conté sucre, calories ni additius, i també no esperar a tindre set per a beure.
- Aliments de colors vius, rics en betacarotens, un antioxidant excel·lent que ens ajuda a previndre el dany cel·lular, mantindre a ratlla l’envelliment i ajudar, a més, a activar la melanina potenciant la pigmentació i afavorint el bronzejat. Ací s’inclouen la carlota, la carabassa, els espinacs, les tomaques, el mango i la papaia. L’ideal és que estos aliments es consumisquen crus, encara que en el cas de la carabassa haurà de ser cuita, en preparacions com ara muffins o pastissos.
- Greixos saludables i àcids grassos essencials, ja que afavorixen la protecció de la pell i li conferixen un aspecte ferm i lluent.
- Vitamina C, que és una gran còmplice de la pell perquè és fonamental per a previndre el fotoenvelliment. Es important incrementar el consum d’aliments que en són rics, ja que, com que és antioxidant, intervé en la síntesi de col·lagen i prevé i retarda l’aparició de les arrugues en la pell. La taronja, el pimentó roig, la grosella negra, el kiwi i la maduixa són alguns dels aliments que més quantitat en tenen.
SOPA FREDA CLÀSSICA, REFRESCANT I HIDRATANT
GASPATXO DE MELÓ D’ALGER
Ingredients (4 persones)
- 300 g de tomaques
- 4-5 fulles d’alfàbega
- 2 alls, pelats i picats
- 40 g de la tija d’api picat
- ½ vitet, sense llavors, picat (opcional)
- 400 g de meló d’Alger a daus
- 60 g de ceba roja picada
- 80 g de cogombre a rodanxes
- 40 ml d’oli d’oliva extra verge
- 5 ml de vinagre de vi
- 20 g de formatge feta (opcional)
- Pebre acabat de moldre
- Sal de l’Himàlaia
Preparació
- Fica tots els ingredients en la batedora, llevat de l’oli, el vinagre, la sal i el pebre, i tritura’ls fins que quede un puré suau i cremós.
- Afig-li l’oli d’oliva i el vinagre i torna-ho a batre. Salpebra-ho al gust.
- Aboca la sopa en bols freds i decora’ls amb algunes fulles d’alfàbega. Tira unes miquetes de formatge feta per damunt si t’agrada. Reserva-ho en la nevera fins a servir.
Temps de preparació: 20 minuts.
Valoració nutricional
Energia: 140 kcal
Hidrats de carbono: 6,65 g
Sucres simples: 5,84 g
Proteïnes: 2,46 g
Greixos:11,5 g
G. Saturats: 2,52 g
G. Poli: 1,2 g
G. Mono: 7,5 g
Colesterol: 5 mg
Fibra: 1,7 g
ENSALADA VISTOSA I PLENA D’ANTIOXIDANTS
ENSALADA D’ESTIU AMB PISTATXOS I MAGRANA
Ingredients (2 persones)
- 180 g d’albergina filetejada a la llarga
- 200 g de pimentons rojos sense llavors, tallats a tires
- 200 g de carabassetes filetejades a la llarga
- 30 g de pistatxos
- 70 g de ruca o créixens
- 10 g de julivert
- 100 g de cuscús
- 200 ml de caldo de verdures calent
- 150 g de magrana desgranada
- Sal de l’Himàlaia
- 20 ml d’oli d’oliva extra verge
- 10 ml de suc de llima
Preparació
- Precalfa la graella del forn. Unta les albergines, els pimentons i les carabassetes pels dos costats amb ½ cullerada d’oli. Col·loca la graella per davall 15 minuts, o fins que les verdures s’ablanisquen o es dauren, girant-les. Torra’n així les tandes que necessites. Condimenta-les amb sal, tira’ls l’altra ½ culleradeta d’oli per damunt i reserva-les.
- Tritura els pistatxos amb un morter i reserva’ls. Posa la ruca en una encisamera i adoba-la amb sal, oli i el suc de llima.
- Posa el cuscús en un bol i tira-hi el caldo de verdures. Tapa-ho, deixa-ho reposar 5 minuts i afig-li els pistatxos i la magrana, deixant-ne un poc per a decorar.
- Distribuïx en cada plat una cullerada de cuscús al centre amb els pistatxos i la magrana, les fulles de ruca a un costat i les albergines, els pimentons i les carabassetes al forn a l’altre.
Temps de preparació: 10 minuts.
Temps de cocció: 20/30 minuts.
Valoració nutricional
Energia: 390 kcal
Hidrats de carbono: 51,3 g
Sucres simples: 14,04 g
Proteïnes: 10,4 g
Greixos: 15,85 g
G. Saturats: 2,53 g
G. Poli: 2,26 g
G. Mono: 9,72 g
Colesterol: 0
Fibra: 6,03 g
POSTRES DE PAPAIA, GERD I AVENA
Ingredients (4 persones)
- 45 g de flocs d’avena
- 5 g de pipes de gira-sol sense torrar
- 20 g d’avellanes torrades sense pell
- 125 g de papaia
- 100 g de gerd
- 1 iogurt natural
- 10 g de xarop d’atzavara
- 2 g de canella molta
Preparació
- Renta els gerds amb cura i torca’ls amb uns tocs xicotets per evitar que es trenquen. Reserva’n la mitat per a decorar i tritura la resta amb la meitat del xarop.
- Tritura els flocs d’avena en la picadora o en un robot de cuina, juntament amb la canella, les pipes de gira-sol i les avellanes torrades sense pell. Cal que queden a trossets per a donar una agradable textura cruixent.
- Reserva la mescla triturada i a continuació pela la papaia, retira’n les llavors amb una cullera i talla’n la polpa a daus menuts. Utilitza un ganivet gran per a tallar la papaia per la mitat. A continuació, talla cada mitat a quarts i retira la pell de cada tros.
- Repartix en el fons de 4 recipients, de tipus got, una mescla dels flocs, les pipes de gira-sol i les avellanes.
Afig-li una capa del puré de gerds i després una capa de daus de papaia. - Acaba el muntatge amb una generosa capa de iogurt natural ben batut. Decora-ho amb uns gerds sencers i arruixa-ho amb la resta del xarop.
Temps de preparació: 20-25 minuts.
Valoració nutricional
Energia: 115 kcal
Hidrats de carbono: 14,5 g
Sucres simples: 7,4 g
Proteïnes: 4,4 g
Greixos:4,2 g
G. Saturats: 3,5 g
G. Poli: 0,87 g
G. Mono: 2,64 g
Colesterol:0,35 mg
Fibra: 3,5 g