Recepta de pollastre tikka masala

Has tastat alguna vegada la meravellosa recepta índia de pollastre tikka masala? Pren nota de tots els passos i disfruta d’un pollastre cuinat de manera diferent.

hui mengem

1 abril 2021

Compartix


El pollastre és un dels aliments més versàtils de la cuina i que acompanya la gastronomia de totes les cultures del món. Podem trobar-lo rostit, en caldos, a la brasa o marinat amb espècies, com, per exemple, en una de les receptes més famoses a nivell internacional cuinades amb curri: el pollastre tikka masala.

Es tracta d’un plat amb un origen un poc controvertit. Sens dubte, té grans influències de la cuina de l’Índia, però molts experts defensen que va nàixer a Gran Bretanya, un país amb un percentatge molt alt de població hindú. Definitivament, siga quin siga el bressol, el que importa és que podem disfrutar d’este plat estant en qualsevol part del món, inclús en la nostra casa.

Es tracta d’una recepta senzilla i original que no deixarà cap dels nostres comensals indiferents. Podem acompanyar-lo amb arròs blanc o pa de llentilles. El resultat és deliciós gràcies a l’inconfusible sabor de la salsa.


Com es fa pollastre tikka masala en casa

Ingredients

  • 1 pit de pollastre
  • 1 cullerada de gingebre en pols
  • 1 cullerada de cúrcuma
  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada de llavors de coriandre
  • 1 cullerada de comí en pols
  • Mitja cullerada de Caiena
  • Suc de mitja llima
  • 1 iogurt natural
  • 2 cebes
  • 1 cullerada de garam  (combinació d’espècies originària del nord de l’Índia entre les quals hi ha: llavors de coriandre, comí, canella, clavell, anou moscada, cardamom i pebre negre)
  • 1 cullerada de salsa de tomaca concentrada
  • 400 ml de llet de coco
  • Coriandre


Elaboració pas a pas

  • Tallem el pit de pollastre a tires i les depositem en un bol. Hi afegim totes les espècies de la llista (excepte el garam), el iogurt i el suc de llima i mesclem tots els ingredients fins que s’integren tots completament.
  • Ho deixem marinar en la nevera unes quatre hores com a mínim, i si podem deixar-ho tota la nit, millor.
  • Una vegada passe el temps, tallem les cebes a la juliana i les daurem en una cassola amb un poc d’oli d’oliva verge extra.
  • A continuació, incorporem el pollastre a la cassola i el cuinem juntament amb la ceba.
  • Després, hi afegim la llet de coco, la tomaca concentrada i el garam.
  • Ho deixem a foc suau durant uns 15-20 minuts i ho remenem de tant en tant.
  • Quan haja passat el temps indicat, servim el pollastre en una font juntament amb la salsa i un poc de coriandre picat per damunt, i llestos!