Recepta de guisat de carxofes
El guisat de carxofes amb costella de porc és un plat que et sorprendrà. Prepara una recepta amb molt de sabor i contrastos. Comencem a cuinar?
hui mengem
Compartix
INGREDIENTS:
- 500 g de costelles de porc tallades
- 4 carxofes
- 100 ml de vi blanc
- Farina
- 100 g de ceba picada
- 100 g de pimentó roig picat
- 500 ml de caldo de pollastre o caldo de verdures
- 30 g de tomaca triturada
- Oli d’oliva verge
- 1 gra d’all picat
- Pebre negre
- Llima
PAS A PAS:
1. Pela les carxofes i talla-les per la mitat. Deixa-les reposar en un bol amb aigua i llima, d’esta manera no s’oxidaran fins que les cuines!
2. Enfarina les costelles i frig-les en una paella amb oli d’oliva fins que queden ben daurades.
3. Utilitza el mateix oli en què has fregit les costelles per a fer un sofregit amb la ceba, l’all, el pimentó i la sal. Per acabar, afig el tomaca triturada i cuina-la durant uns minuts juntament amb les verdures.
4. Abaixa el foc, afig les carxofes al sofregit i ofega-les fins que queden ben impregnades. Després, afig les costelles, posa sal i pebre, aboca el vi i deixa que s’evapore un poc.
5. Afig el caldo a l’olla i cuina el guisat a foc mitjà durant 15 minuts aproximadament. Espai! Remena la barreja de tant en tant perquè no s’apegue.
6. Emplata-ho i… a disfrutar!