Receptes amb bonítol: el peix de temporada

Et duem les principals receptes de bonítol: amb tomaca, amb ceba, en escabetx. Aprén com es cuina fàcilment este peix de temporada

els frescos

20 gener 2020

Compartix

Recetas con bonito: el pescado de temporada


El bonítol és un dels principals representants dels peixos blaus. Les seues propietats nutritives i el fet de ser capturat en aigües del Cantàbric fan que siga un peix molt present en les receptes del nostre país, concretament al nord, amb una gran varietat de plats tradicionals. 


A continuació t’explicarem unes receptes de bonítol per a traure el màxim partit d’este peix deliciós. 


Receptes Bonítol amb tomaca

La primera és una recepta clàssica de bonítol, senzilla i bàsica, però molt gustosa. 

Ingredients (2 persones):

500 g de bonítol fresc

1 pimentó verd

1 ceba mitjana

2 alls

1 vitet de Caiena

Salsa de tomaca

-  Sal

-  Oli d’oliva verge extra


Recetas con bonito: el pescado de temporada

 Elaboració:

1. En una cassola amb un poc d’oli d’oliva, marquem uns segons cada costat del bonítol, que haurem netejat prèviament. El retirem a un plat, en llevem les espines i la pell, el salem i el reservem.

2. En la mateixa cassola, hi afegim un poc més d’oli i ablanim la ceba, el pimentó i l’all trossejats juntament amb el vitet. 

3. Quan la ceba estiga transparent, hi afegim la salsa de tomaca, suficient per a cobrir el bonítol, i deixem que la mescla es faça durant 20 minuts a foc mitjà baix. 

4. Transcorregut eixe temps, retirem el vitet, passem la salsa pel passapurés i la tornem a la cassola. Llavors, hi tirem el bonítol i el deixem coure durant un minut a foc baix. 

5. Retirem la cassola del foc, deixem que repose un parell de minuts i el servim immediatament perquè el bonítol no s’asseque.

Bonítol amb ceba

Ingredients per a 4 persones

1 kg de bonítol fresc a rodanxes

5 cebes

2 alls

150 ml de vi blanc sec

125 ml d’aigua

100 ml d’oli d’oliva verge extra

15 g de pebre roig dolç

-  2 fulles de llorer

 Julivert fresc

Orenga seca

Sal i pebre

 Elaboració:

1. En primer lloc, llavem i netegem la pell i l’espina central de les rodanxes de bonítol. Tallem cada rodanxa en quatre parts. Les reservem.

2. Piquem les cebes a daus i laminem els alls. En una cassola de fons gros, tirem l’oli i sofregim les cebes i els alls durant 15 minuts a foc suau. 

3. Passat este temps, hi afegim el llorer, l’orenga i el pebre roig. Els peguem unes voltes ràpides amb una cullera de fusta i hi agreguem el vi blanc, fins que el deixem evaporar durant 3 minuts. 

4. Portem la mescla a ebullició i hi afegim l’agua. Ho cuinem durant 5 minuts i hi afegim el bonítol. Ho salpebrem al gust i deixem que es cuine en la salsa durant 10 minuts. Quan ho servim, hi agreguem un poc de julivert fresc.