Refrigeris saludables, ¡pica sense remordiments a qualsevol hora del dia!
Pocs són els que es resistixen a no picar entre hores, però el problema no està en el què, sinó en el com. Per peresa, desorganització o falta d’idees pot ser que, si a mig matí o mitja vesprada tenim gana, acabem triant aliments elaborats, fàcils de menjar però normalment poc recomanables des del punt de vista nutricional.
hui mengem
Compartix
Depenent de l’hora del dia i de l’estat d’ànim, l’elecció se centra en:
• Aliments d’alta densitat calòrica: és a dir, amb poc de volum però amb moltes calories, provinents habitualment de sucres i greixos no saludables.
• Aliments rics en sal.
• Begudes amb cafeïna i sucres.
L’interessant seria intentar fer ús, en estos casos, d’aliments que aporten algun benefici a l’organisme. Entre els aspectes que es poden considerar a l’hora de triar un refrigeri s’ha de valorar que:
• Siga ric en fibra.
• Proporcione greixos saludables.
• Siga fàcil de preparar i de transportar.
• Oferisca una proporcionalitat calòrica.
La pregunta que ens fem per tant és: quin tipus de refrigeri és més recomanable consumir? N’hi ha moltes opcions, fàcils de controlar quant a quantitat, versàtils a l’hora de combinar-se i que oferixen varietat de textures i sabors. Es recomanen:
- Fruita sencera, amb corfa i de temporada.
- Fruita dessecada (panses, orellanes, prunes seques).
- Lactis naturals sense sucres afegits.
- Fruita seca (20-30 g).
- Verdures i hortalisses, preferiblement crues.
- Begudes vegetals sense sucres afegits.
- Llegums.
- Proteïnes animals (ou, peix).
- Pa integral o de llavors (mida de panet).
¡Recorda! Si tens fam i encara no és hora de dinar o de sopar, no et deixes véncer pel primer impuls i procura prendre sempre un pica-pica sa i lleuger.
Receptes: