Còctel San Francisco: recepta i ingredients

El còctel San Francisco és un clàssic dels còctels. Descobrix-ne la recepta i els ingredients en este article! I a més.... San Francisco sense alcohol!

hui mengem

Compartix

Suc de taronja, suc de pinya, suc de bresquilla i granadina. Estos són els ingredients que componen el San Francisco, un còctel que va nàixer en la dècada dels setanta i que hui en dia, amb el pas del temps, encara és una de les begudes que més es demanen.

 Es creu que va ser a la ciutat de San Francisco on es va crear este còctel que, curiosament, no sol portar alcohol. Un cambrer, entre el cansament acumulat i les copes de més, es va quedar adormit en el seu lloc de treball. El cap, de bon matí, el va sorprendre dormint sobre la barra. El bàrman, per a evitar un bon renegó, va contar al seu superior que havia estat esperant que es fera de dia perquè volia preparar un còctel inspirat en els colors ataronjats de l’alba. Amb esta idea tan creativa i amb uns senzills sucs de fruites i granadina que tenia a mà, va crear el San Francisco amb els ingredients que coneixem actualment.

San Francisco: ingredients

La recepta del San Francisco és molt fàcil, com voràs a continuació. Si vols fer en casa el teu San Francisco, estos ingredients són els que necessites:

  • 40 ml de suc de taronja
  • 30 ml de suc de llima
  • 40 ml de suc de pinya
  • 30 ml de granadina
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 rodanxa de taronja
  • 1 guinda
  • gel picat


San Francisco: una recepta molt refrescant

Per a preparar el San Francisco sense alcohol, necessitem utilitzar un got ample per a còctels, ja que així es podran apreciar millor els particulars colors que té. Primer, mesclem la cullerada de sucre amb un poc de granadina i posem els gots cap per avall sobre esta mescla perquè el sucre acolorit n’impregne les vores.

A continuació, omplim la coctelera amb gel picat i li afegim, en primer lloc, el suc de taronja. Després, agreguem el suc de bresquilla, i en acabant, el de pinya. Agitem la coctelera enèrgicament durant uns 30 segons i n’aboquem el contingut al got. Només falta afegir la granadina (per a fer-ho, ens ajudarem d’una cullereta per a remenar), que ha de caure al fons del got. Decorem el còctel amb una rodanxa de taronja i una guinda i... fet!

En cas que vulguem fer el còctel San Francisco amb vodka, fàcil: només hem d’afegir-ne 30 ml per persona a la mescla.

A disfrutar-lo!