Sopa de peix i de marisc

Ingredients per a 4 persones:

½ kg de gambes - 600 g de filets de peix blanc (rap, corbina, mero… a la vostra elecció) - 300 g de calamar trossejat - 300 g de cloïsses - 1 ceba mitjana picada - 2 alls - 2 tomaques mitjanes - 1 culleradeta de pebre roig dolç - 1 branqueta de julivert - 1 fulla de llorer - 4 cullerades rases de pa ratllat - 100 ml de brandi - 60 ml d’oli d’oliva - 1 l de caldo de peix - Sal

Peixos

22 novembre 2018

Compartix


PASSOS

Ací hi ha faena per a tots! Qui vulga podrà ajudar picant i trossejant les verdures i el peix.

  1. En una cassola, sofregim la ceba i els alls picats molt menuts. Quan comence a daurar-se, hi afegim les tomaques ratllades. Les girem un poc a foc mitjà durant uns minuts.
  2. Hi afegim el brandi i ho deixem reduir.
  3. Hi incorporem el pa ratllat i el pebre roig, ho remenem i hi afegim el calamar, el peix trossejat, el llorer i el caldo. Ho cuinem 20 minuts a foc mitjà tapat.
  4. Hi afegim les gambes, les cloïsses i ho cuinem tot 10 minuts més.
  5. A l’hora de servir la sopa, l’empolsem amb un pessic de julivert picat. Li dona el punt!