3 idees de sopars vegans

Eres vegà o vegana i ja t’has cansat de sopar sempre quasi el mateix? Estàs de sort! Hui et portem 3 idees de sopars vegans ràpids, fàcils i saludables.

hui mengem

Compartix

A l’hora del sopar, no volem només idees saboroses, sinó també ràpides i saludables. Actualment, hi ha una gran varietat de sopars vegans fàcils de cuinar que poden salvar-nos la vida eixos dies que, literalment, no tenim temps per a res. La raó és que els sopars vegans s’han fet un lloc en el nostre menú. Però, per què? A què es deu?

Comencem separant conceptes. Per exemple, en què es diferencia un menú vegetarià d’un menú vegà? Fonamentalment, que en un menú vegetarià no es mengen animals (carn, peix, marisc, aviram, etc.), mentre que un de vegà es va un pas més enllà, ja que tampoc s’ingerix res que provingad’animals, com ara la llet, el iogurt, els ous o la mantega, per posar-ne només alguns exemples.

El cas és que els sopars vegans lleugers suposen un avantatge per diversos motius. La raó principal és que la dieta vegana defensa una alimentació basada en fruites, verdures, llegums i cereals.

Et proposem tres sopars saludables vegetarians (a més de vegans) perquè comproves per tu mateix els beneficis d’este tipus de dieta.


Sopars vegans ràpids i fàcils

Els tres sopars vegans lleugers següents es convertiran en imprescindibles en els dies que, encara que no tinguem molt de temps, no volem resignar-nos a picar el que tinguem eixe dia en la nevera (sobretot, si això implica no menjar sa). Comprovaràs que, per a cuinar estos sopars vegans saludables, a més, no necessitem tindre molts ingredients a mà.

Torrades de guacamole

Ingredients:

 

  • Pa
  • 1 alvocat
  • 1 tomaca xicoteta
  • ⅓ de ceba
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal
  • Llima o llima dolça

Elaboració:

Tallem el pa a llesques i en posem un parell en la torradora perquè es torren.

Tallem l’alvocat i el piquem en un recipient amb una forqueta. Li afegim ⅓ de ceba ben picada i una tomaca xicoteta també tallada a daus menuts, i ho mesclem tot.

A continuació, li afegim un raget d’oli d’oliva, un pessic de sal i un raig de llima o de llima dolça, i ho tornem a mesclar tot bé.

Traiem les torrades de la torradora i les untem amb el guacamole que acabem de fer.

Per a rematar les torrades, podem afegir-los tomaques “cherry” per damunt o fulles xicotetes de canonges o espinacs al gust.


Ensalada de pasta amb pesto vegà i tomaques seques

Ingredients:

  • 200 g de pasta
  • 15 tomaques seques
  • 80 g d’olives negres sense pinyol (opcional)
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra

Ingredients per al pesto vegà:

  • 1 all
  • 40 g de pinyons
  • 4 cullerades d’oli
  • 4 cullerades de rent nutricional o de cervesa (opcional)
  • 1/2 culleradeta de café de sal
  • 30 g d’alfàbega fresca


Elaboració:

En primer lloc, posem la pasta a bullir perquè es faça a poc a poc, segons les instruccions del paquet que hagem comprat.

Mentrestant, tallem les olives i les tomaques seques i les reservem.

Fem el pesto. Simplement hem de posar tots els ingredients en la batedora (millor si hem torrat els pinyons un poc abans) i batre’ls fins que estiguen tots els elements ben integrats.

Quan la pasta estiga feta i freda (és recomanable que la deixem reposar un poc en la nevera), la mesclem amb el pesto, les olives i les tomaques seques.

Podem servir-la a continuació, o deixar-la un poc més en la nevera perquè es refrede encara més.

Crema de carabasseta amb dauets de pa torrats

Ingredients:

  • 5 carabassetes
  • 4 creïlles
  • 1 all porro
  • 3 carlotes
  • Sal
  • Dauets de pa torrats


Elaboració:

Posem a bullir tres tasses i mitja d’aigua en una olla gran.

Mentre l’aigua està en procés, anem tallant la verdura: les creïlles, les carabassetes, l’all porro i les carlotes.

Quan l’aigua alce el bull, fiquem els ingredients dins de l’olla i la posem a foc mitjà. Deixem que els ingredients es coguen.

A continuació, triturem el contingut de l’olla amb una batedora. Ho batrem les vegades que calga fins que el contingut siga homogeni.

Si volem menjar-nos la crema calenta, la col·locarem ja en els bols. En cas contrari, podem deixar-la reposar o inclús ficar-la en la nevera perquè es refrede un poc més.

Quan la servim, tirarem per damunt els dauets de pa per a aportar textura a la crema i un raget fi d’oli d’oliva.