Trucs per a falleres: monyos i maquillatge

La setmana fallera està a punt de començar i moltes famílies ja deuen haver tret els vestits regionals per a estos dies, per a planxar-los i tindre’ls preparats, així com tots els complements necessaris: cabells, adreços, calces, sabates, faixa, banda, escarapel·la, sinagües… Són dates per a disfrutar del dia i també de la nit, als casals, al carrer, a les revetles, als castells de focs… on les hores de son es fan curtes, si volem estar en tot

SALUT I BELLESA

Compartix

Trucos para falleras: moños y maquillaje


Et portem alguns consells per a falleres, per a disfrutar de valent d’estos dies de festa, sense que es note “massa” en la cara, en el pentinat o en els peus. Amb trucs sobre monyos, pentinats, maquillatge… i moltes coses més. No t’ho perdes!

Trucs de maquillatge per a falleres

Diuen que la cara és l’espill de l’ànima i, també, del cansament. Per a evitar que es note la falta de son durant els dies de falles, et contem alguns consellets:


- Desmaquilla’t sempre la nit anterior, encara que et faça peresa. La pell estarà més descansada i airejada l’endemà.

-Quan t’alces, llava’t bé la cara amb aigua freda abundant per a refrescar la pell.

- Els correctors d’ulleres són grans aliats per a dissimular les antiestètiques ulleres i bosses, igual que els il·luminadors. Però si t’alces amb els ulls molt unflats, et recomanem un remei casolà previ al maquillatge: prepara una infusió de camamil·la, mulla uns discos de cotó quan estiga ben freda i col·loca’ls sobre els ulls durant 15 o 20 minuts.

- Per al corrector, n’hauràs de triar un que siga d’un sol to lleugerament més clar que el de la teua pell perquè no quede molt artificial.

- Utilitza ampolles “flaix” que et donen lluminositat i aspecte de pell descansada en poc de temps.

- Quan estàs cansada, la pell de la cara pareix que estiga grisenca. Per a evitar-ho, no utilitzes bases de maquillatge pesades, sinó lleugeres o hidratants amb color, ja que les bases sòlides accentuen les arrugues o les bosses. Hidrata’t prèviament la pell perquè parega més fresca.

- Per a aplicar l’il·luminador, es recomana posar-lo en la part de dalt dels pòmuls, en el barandat nasal i damunt del llavi superior.Trucos para falleras: moños y maquillaje


Consells per al pentinat de la fallera

Si el que vols és guanyar temps a l’hora de pentinar-te de fallera, tindre els monyos cosits és, sens dubte, una de les millors idees, tant els rodets, com el de darrere. Recomanem anar a les tendes especialitzades perquè queden tan naturals com es puga, especialment el monyo de darrere, tant per grandària com per la forma, perquè s’acoble a la forma del cap de la fallera, sense que quede “plantat”. Així, podràs estar pentinada de fallera en 5-10 minuts. I perquè quede perfecte, cal posar una atenció especial a fer bé les ratlles del cabell, ja en siguen dos o tres, i la cua a l’altura corresponent, ni alta ni baixa, perquè el final del monyo quede just a l’altura del bescoll.


Un altre truc que et pot fer guanyar temps és dormir amb els monyos. En este cas, es recomana llevar-se els rodets dels costats i posar-se una calça o mocador que cobrisca el cap sencer per a evitar que el monyo es “desgrenye”. Per descomptat, requereix que no et mogues molt per a dormir. Després, quan t’alces, només caldrà posar una mica de laca, les agulles de darrere, les agulles dels rodets en creu i les pintes i llesta!


Trucs per als peus i les arracades de fallera

Perquè no se’t claven les calces de seda amb les sabates de fallera en els passacarrers i l’ofrena hi ha un truc molt senzill: posa’t unes calces baixes de color carn, et serviran de “coixí” i evitaran possibles rascades i ampolles.


I per a les arracades de fallera, que solen ser bastant pesades per als forats de les orelles, hi ha un truc que fa passar per bo: en comptes de posar-te-les als forats, amb el consegüent dolor pel pes, penja-te-les de les orelles amb unes gomes. Això sempre que vages amb els tres monyos. El truc està a calcular bé la longitud de la goma perquè quede per davall del rodet, just a l’altura del lòbul de l’orella. Semblarà que les portes penjades.