Viatjar a Alacant: què pots visitar? 

Et contem quins llocs són els millors per a visitar a Alacant i tindre un viatge inoblidable. Coneix les millors platges i vistes i disfruta de tot el seu sabor

VIATJAR AMB GUST

Compartix


Còmoda, de temperatura sempre amable i manejable amb els seus 340.000 habitants. Així és la ciutat d’Alacant, que es banya els peus al Mediterrani desprenent plans farcits de cultura i bona gastronomia.

10 imprescindibles: què pots vore, fer i menjar a Alacant 

Platges

Encara que a Alacant no li falten platges, la més cridanera sense dubte és la del Postiguet, i és que les seues ones quasi freguen el barri antic, un fet molt singular en un entorn metropolità. La platja de Sant Joan, la cala Cantalar o la platja de l’Albufereta són altres tres de les més significatives de la ciutat.


L’Esplanada

Este passeig, lloc de trobada habitual de la ciutat, té més de sis milions de tessel·les, peces de mosaic en forma d’ones en un clar homenatge al mar. A l’Esplanada s’alça la casa Carbonell, edifici de principis del segle XX que va ser encarregat per un industrial alcoià i que s’ha convertit en una construcció emblemàtica de la ciutat pel seu estil modernista valencià.Gelats, orxata i granissats

Bé passejant per la platja o recorrent el punt de trobada que és l’Esplanada d’Alacant, no hi haurà més bon acompanyament possible que una “beguda” ben refrescant per a recuperar l’energia. No es pot parlar d’Alacant sense parlar de gelats, granissats i orxata. La seua experiència i qualitat són incontestables i és imprescindible tastar-los en la nostra visita. Podem disfrutar-los en algun dels locals històrics de la ciutat, com Kiosko Peret o Horchatería Azul.Castell de Santa Bàrbara

Tota escapada a Alacant ha d’incloure una visita al castell de Santa Bàrbara, una de les fortaleses medievals més grans d’Espanya. Construït al cim del Benacantil, este castell àrab del segle IX té una de les vistes del capvespre més impressionants de la ciutat, que abasta tota la badia d’Alacant, des de Santa Pola fins a Benidorm, i amb l’illa de Tabarca en l’horitzó.


Barri de Santa Creu

És un dels barris amb més personalitat de la ciutat: un entramat de carrerons estrets i empinats esguitats de casetes blanques. Si el viatge es du a terme a principis del mes de maig l’èxit està assegurat, ja que ací se celebren les Creus de Maig: del 2 al 5 de maig, tot el barri es bolca amb els adorns de flors en esta festa que dona la benvinguda a la primavera.Cocatedral de Sant Nicolau de Bari

Va ser edificada sobre una antiga mesquita i el seu estil s’emmarca entre el Renaixement tardà i el primer barroc. És un dels temples més famosos de la ciutat, que té Sant Nicolau com a patró, i per tant centra gran part de les celebracions religioses. Imprescindible contemplar l’impressionant orgue.


Mercat central d’Alacant

Este esplèndid edifici d’inspiració modernista va obrir les portes en 1922. Disfruta  dels confitats, la carn, el peix, la xarcuteria, els dolços o la fruita seca de la zona en les vora tres-centes parades d’alimentació i restauració, distribuïdes en més de 11.000 metres quadrats de superfície que es repartixen en dos plantes.


Saladures i vins de primera

En la teua visita no t’oblides de tastar les conserves i saladures típiques d’Alacant, productes gastronòmics de primera qualitat que no et deixaran indiferent. Disfruta dels vins de la província amb denominació d’origen, com el moscatell, i aprecia l’excel·lent qualitat dels productes tradicionals de la zona, com ara els torrons.


Plaça de l’Ajuntament

Qualsevol recorregut pel centre històric d’Alacant ha de començar o acabar en la plaça de l’Ajuntament. La Casa Consistorial, situada al barri de Santa Creu, és un palau barroc del segle XVIII.


Port d’Alacant

La zona del port sempre és una bona opció per a visitar. Sempre hi ha molt d’ambient, amb turistes i curiosos entre iots i barquetes de pescadors que es mesclen amb amants de l’esport i de les terrasses, i oferix un gran nombre d’opcions per a disfrutar del paisatge a l’aire lliure amb un bon aperitiu.